De bemiddelaars zoeken versterking.
De bemiddelaars zoeken versterking.

Buurtbemiddeling Steenbergen zoekt nieuwe vrijwillige bemiddelaars

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Het is voor veel mensen vanzelfsprekend, ‘je veilig en prettig voelen in je eigen straat of buurt’. Toch is dit bij een kwart van de Nederlanders niet het geval omdat er ergernissen van of meningsverschillen met de buren zijn.

Ons team van 8 bemiddelaars biedt ondersteuning aan bewoners die problemen met hun buren ervaren. Wij willen dit team graag gaan uitbreiden. De problemen die onder de bewoners spelen zijn erg divers; van geluidsoverlast tot pesten, plagen en lastig vallen. Het lukt onze bemiddelaars jaar in jaar uit weer om driekwart van de aanmeldingen met succes af te ronden.

Steenbergse bemiddelaar
Bemiddelaars zijn speciaal getraind in gespreksvoering en conflicthantering. De ondersteuning van de bemiddelaars bestaat in eerste instantie uit een kennismakingsgesprek met elk van de betrokken partijen. De bemiddelaars kijken vervolgens samen met de bewoners en de coördinator naar de mogelijkheden om het traject te vervolgen. De volgende stap is vaak een bemiddelingsgesprek waarin de bemiddelaars een ondersteunende rol hebben. Bewoners gaan zelf het gesprek met hun buren aan om tot een oplossing te komen. Dit is de meest effectieve en duurzame manier. De bemiddelaars zorgen tijdens de bemiddeling dat beide partijen hun verhaal kunnen doen, waarbij emoties geuit mogen worden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor begrip en het vinden van een gezamenlijke oplossing.

Ondersteun bewoners eigen regio
Heeft u na het lezen van dit artikel interesse in het bemiddelaarschap en wilt u bijdragen aan een betere leefbaarheid in Steenbergen en omgeving? Of kent u iemand binnen uw omgeving die hier zeer geschikt voor is? Wilt u uw eigen communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen en deze inzetten om mensen te ondersteunen? Meld u dan snel aan als bemiddelaar! U krijgt van Buurtbemiddeling Steenbergen een driedaagse erkende training tot bemiddelaar en wordt geprikkeld u verder te ontwikkelen middels verdiepende trainingen en intervisies.

Ondersteuning nodig?
Woont u in gemeente Steenbergen; in Steenbergen zelf of bijvoorbeeld Dinteloord, Nieuw Vossemeer of de Heen en heeft u problemen met uw buren? Vindt u het moeilijk dit te bespreken omdat u al eerder een boze reactie hebt gekregen? Of wilt u dit goede contact juist behouden, maar houdt de overlast u al tijden uit uw slaap? Heeft u problemen met uw buren, en komt u er samen niet uit? Dan horen wij graag van u. We denken graag met u mee wat u zelf nog kunt ondernemen of brengen u in contact met twee van onze bemiddelaars die u helpen dit samen met uw buren op te lossen.

Contact
Neem contact op met de coördinator van Buurtbemiddeling Steenbergen, Pascal Vos, te bereiken op 06-58990383 of buurtbemiddelingsteenbergen@wijzijntraversegroep.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief