Foto: Ankie Nederlof

Warmste 6 november ooit gemeten

WEST-BRABANT - Uitzonderlijke warmte op deze dinsdag. Zo uitzonderlijk dat het volgens Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline, de warmste 6 november is die ooit gemeten is. Voor veel mensen was dat aanleiding om dinsdag nog even een terrasje te pikken. 


Op het officiële KNMI-weerstation in Gilze-Rijen werd om 13.00 uur 20 graden gemeten, waarmee sprake is van een regionaal warme dag. In slechts zeven andere jaren werd op minstens één van de KNMI-stations in november zo'n temperatuur gehaald. Voor het laatst in 1955 werd het zo laat in november ook 20 graden of meer. Daarmee is dit de meest late warme novemberdag in 63 jaar.

Ook woensdag schijnt eerst de zon nog, maar neemt in de loop van de dag de bewolking en kans op regen toe. Met 13 tot 17 graden is het nog steeds erg zacht voor de tijd van het jaar. De dagen daarna is het droog, vrij zonnig en iets minder zacht.

Het weekend lijkt volgens Weeronline wisselvallig te gaan verlopen met 11 tot 14 graden. De bewolking overheerst dan en vooral zaterdag valt regelmatig regen. De dagen daarna blijft het aan de wisselvallige kant en wordt het zelfs nog iets zachter. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief