Archieffoto: Tom van der Put

Brabantse ambulancedienst beraadt zich over scherfvesten ambulancepersoneel

WEST-BRABANT - Of ook in West-Brabant op termijn ambulancepersoneel te zien is met helmen op en in kogelwerende vesten is nog niet bekend. Dat zegt Linda Toet, communicatieadviseur bij RAV Brabant Midden-West-Noord. Deze instantie staat zeven dagen per week en 24 uur per dag met ambulancehulpverlening paraat voor 43 gemeenten in de provincie.


Ambulancezorg Nederland heeft alle regionale ambulancediensten geadviseerd om kleding aan te schaffen, die hen beschermt in geval van terreurdreiging of andere onveilige omstandigheden. Het is een advies en geen verplichting. Linda Toet bevestigt dat ook de RAV Brabant Midden-West-Noord het advies heeft gekregen om deze zogeheten scherfvesten te gaan dragen. "We zijn ons intern aan het beraden over het voorstel", zegt ze. "Meer kan ik er derhalve nog niet over kwijt. Wij zijn in elk geval nog niet zover als Limburg." Daar staat ambulancepersoneel immers op het punt om de vesten daadwerkelijk te gaan dragen.

In totaal zou het in Brabant gaan om zo'n 500 vesten voor mensen in de rijdienst. "Dan gaat het over zowel verpleegkundigen als chauffeurs", besluit Toet.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief