Afbeelding
Foto: Claudia Koole

Nog steeds echte liefde na 60 jaar huwelijk voor echtpaar Boshamer uit Steenbergen

Door: Claudia Koole Algemeen

STEENBERGEN - Toen ze net 50 jaar getrouwd waren, werd zijn vrouw langzamerhand ziek. Dementie en later Alzheimer zorgden ervoor dat Riet Boshamer niet meer thuis kon wonen. Nu ze 60 jaar getrouwd zijn komt Gerard Boshamer nog iedere dag bij zijn vrouw en houdt hij haar hand vast.

DOOR CLAUDIA KOOLE

Nog geen twee maanden geleden moest Gerard Boshamer zelf naar het ziekenhuis. "Ik wilde niet blijven, maar ik moest vier dagen blijven", vertelt hij. "Ik ben nog steeds het liefst bij mijn vrouw. Toen ik weer bij haar kwam moest ze erg huilen." Het noodlot scheidde hen fysiek zo'n tien jaar geleden. Ze konden niet meer bij elkaar wonen. De heer Boshamer bleef in Steenbergen en zijn vrouw moest naar Bergen op Zoom. "Ik ga om 22.00 uur naar bed en ik sta om 7.30 uur op. 's Middags ga ik altijd naar mijn vrouw." Een middagwandeling is een vast onderdeel in hun huwelijksleven.

Eten

De heer Boshamer: "Ik loop een route van 1,5 kilometer met haar. Ze weet dat ik elke dag kom. En ik weet dat ze er naar uitkijkt. Toen ik in het ziekenhuis lag kon ze niks meer doen. Als ik kom en ik doe haar petje op dan weet ze dat ik met haar ga wandelen." Samen eten doen ze nauwelijks. "Nee, ik kook het liefst zelf", laat hij weten. "Ik kook ook graag. Macaroni is iets wat ik heel lekker kan maken. Mijn zoon eet er zo twee borden van op."

Dankbaar

Een ietwat moeilijke periode komt eraan voor het echtpaar Boshamer. "Mijn vrouw gaat naar het Hof van Nassau in Steenbergen. Ik weet niet hoe ze erop gaat reageren. Eigenlijk ben ik er niet zo blij mee, want mijn vrouw is het nu gewend om met een vast ritme en in een bekende omgeving te wonen en te slapen.Maar ik zal haar blijven verdedigen", laat hij vastberaden en vol liefde voor zijn vrouw weten die hem trouw aanstaart. Hun 60-jarig huwelijk vieren ze nog in residentie Moermond te Bergen op Zoom. Buiten familieleden mogen ook zo'n 14 verplegers komen eten. "Ik zal aan hen allemaal een bos bloemen uitreiken uit dankbaarheid."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief