Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Veel geluk gewenst in het Hof van Nassau

Door: Peter Houtepen Column

Op weg van en naar mijn kantoor in het gemeentehuis, heb ik ruim een jaar lang van dichtbij de bouw kunnen volgen van het Hof van Nassau. Het nieuwe verpleeghuis van TanteLouise is om te beginnen een lust voor het oog. De gekozen architectuur past niet alleen goed in het straatbeeld, maar vooral ook bij de haven. De uitstraling doet denken aan pakhuizen van vroeger.

Met de keuze voor de naam Hof van Nassau wordt bovendien het rijke (vesting)verleden van Steenbergen eer aan gedaan. Dat past weer mooi bij onze ambities om die rijke historie te laten herleven, zodat de aantrekkingskracht van onze gemeente toeneemt, met alle voordelen van dien.

Het Hof van Nassau is bovenal natuurlijk een verpleeghuis, waarin de meest vooruitstrevende technieken zijn toegepast, die ervoor zorgen dat de bewoners de allerbeste zorg krijgen. Het Hof van Nassau is een (inter)nationaal paradepaardje om trots op te zijn, maar de voorziening is helaas ook een bittere noodzaak voor alle mensen die deze hulp zo hard nodig hebben.

Gelukkig is TanteLouise in staat om zo'n nieuw complex neer te zetten en – onder de noemer 'wonen zoals thuis' – een veilige woonomgeving te bieden. Daarvoor zorgen op de eerste plaats alle medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers, voor wie ik mijn hoed diep afneem. Zonder hun inzet zouden wij onze doelstellingen als dementievriendelijke gemeente nooit of te nimmer waar kunnen maken.

Nu de verhuizing van de bewoners vanuit de tijdelijke locatie in Nieuw-Vossemeer en de verpleegafdeling van Onze Stede aanstaande is, past niets anders dan een woord van dank. Grote dank. Aan alle betrokkenen die dit alles mogelijk maken en voor iedereen die in het Hof van Nassau actief is of wordt: heel veel geluk en succes gewenst. Graag kom ik binnenkort een kijkje nemen en vooral ook een praatje met jullie maken. Het gaat jullie goed!

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief