Woningen Woonkwartier worden klimaatneutraal

STEENBERGEN - Alle 8.400 woningen van woningcorporatie Woonkwartier in de gemeenten Steenbergen, Halderberge en Moerdijk worden klimaatneutraal. Woonkwartier wil deze doelstelling uiterlijk in 2050 hebben bereikt. Op deze manier wil de woningcorporatie bijdragen aan de daling van koolstofdioxide. Tegelijkertijd moet de woonkwaliteit voor huurders verbeteren.


Volgens Hans van Hees, manager Vastgoed bij Woonkwartier, staat de corporatie voor een grote uitdaging. Deze doelstellingen vragen veel inspanningen en grote investeringen. De speerpunten zijn vastgelegd in een speciale duurzaamheidsvisie. "Die maakt duidelijk hoe wij als woningcorporatie onze verantwoordelijkheid nemen voor de verduurzaming. Uiteraard sluiten wij als beschreven doelstellingen en ambities naadloos aan bij onze strategische koers en missie, namelijk kwalitatief goede, duurzame en betaalbare woningen voor al onze huurders", stipt Van Hees aan.

Wet- en regelgeving

Hij durft niet te voorspellen of Woonkwartier alle woningen over dertig jaar echt klimaatneutraal heeft gemaakt: "Daarover valt nog weinig te zeggen. Dat hangt grotendeels af van wet- en regelgeving, zoals het Klimaatakkoord, de aangekondigde Klimaatwet en de Wet Voortgang Energietransitie. Wij zullen in elk geval alles doen om de duurzaamheidsambities waar te maken."



 

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief