Werk van Diana van Gaans. FOTO DIANA VAN GAANS
Werk van Diana van Gaans. FOTO DIANA VAN GAANS Foto: Diana van Gaans

Expositie Diana van Gaans, Riet van Geel en Marianne Zaat

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Diana van Gaans, Riet van Geel en Marianne Zaat, cursisten van het Kunst Centrum Steenbergen exposeren tot en met eind februari hun werk in de Bibliotheek Steenbergen. Zij volgen de teken- en schildercursus die gegeven wordt door Marianne van der Meer.

Diana van Gaans

Diana van Gaans exposeert in de bibliotheek een deel van haar werk getiteld “Bijbelse vrouwen”. Diana tekent en schildert al sinds ze een klein meisje was. Ze heeft jaren geleden de kunstacademie gedaan. Nu is zij werkzaam in de psychiatrie. Diana leest veel over kunst en gaat graag naar musea waar zij urenlang geboeid kan kijken naar vele mooie schilderijen. Diana schildert het liefst met olieverf, maar soms probeert ze eens iets anders b.v. mixed media. Haar schilderijen zijn een mix van beeld, betekenis en gevoel. Het begint met een verhaal, een tekst of een zin die haar bezig houdt. Zij schildert vaak bekende vrouwen uit de bijbel, mythologie of literatuur, zoals b.v. Ophelia uit Hamlet van William Shakespeare. De vrouwen zijn voor haar een middel om uitdrukking te geven aan universele thema’s zoals liefde, vertrouwen, moed, dankbaarheid, trouw, geloof en moederschap. Zij maakt gebruik van bestaande iconografie, maar verwerkt ook haar eigen symboliek in haar schilderijen.

Riet van Geel

Riet van Geel is enthousiast over de lessen van Marianne van der Meer bij het Kunst Centrum Steenbergen. Tijdens de lessen leert ze diverse schildertechnieken van Marianne. Ze werken met verschillende thema's en daarnaast hebben ze een bepaalde vrijheid om te schilderen wat ze zelf graag willen. Riet vindt het een hele fijne bezigheid waar je jezelf helemaal in kunt "verliezen". Je maakt in principe schilderijen die jezelf leuk vindt, maar waar je omgeving ook van kan genieten. Bij deze expositie in de bibliotheek kan een groter publiek zien wat de cursisten in de loop der jaren gemaakt hebben.

Marianne Zaat

Marianne Zaat zit sinds 3 jaar op schilder- en tekenles. Haar eerste project gemaakt met aquarelverf was niet gelukt, maar nu toont ze graag haar recentere schilderijen die goed gelukt zijn. Al doende leert men… Het is voor haar het belangrijkste dat ze plezier aan het schilderen beleeft en zelf tevreden is over haar werk. Het is een geestelijke en sociale ontspanning en zij hoopt daar nog lang mee door te kunnen gaan. Marianne heeft vroeger ook geboetseerd, maar er kwamen te veel beelden in huis en dat was een reden om te stoppen. Marianne speelt ook altsax bij de Muziekvereniging Volharding Steenbergen.

Belangstelling voor de teken- en schildercursus van het Kunst Centrum Steenbergen? Kijk dan op www.kcsteenbergen.nl of neem contact op met Marianne van der Meer, tel. 06 44246605 of e-mail: info@atelierdegrebbe.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief