Archieffoto: Perry Roovers / SQ Vision

Brandweer rukt 155 keer uit tijdens jaarwisseling in West-Brabant

WEST-BRABANT - Tijdens de afgelopen jaarwisseling is de brandweer in Midden- en West-Brabant 155 keer uitgerukt. Daarmee is de jaarwisseling rustiger verlopen dan die van vorig jaar, laat de brandweer weten.


De meeste meldingen voor de brandweer vonden plaats in de vier grote gemeenten van de regio; Tilburg, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Bijna 100 keer is uitgerukt voor kleinere buitenbranden zoals containers en vreugdevuren. Bij 20 meldingen was er sprake van een autobrand. In 15 gevallen werd er brand gemeld in een gebouw. De meeste van deze branden konden snel worden geblust, echter in Halsteren en Prinsenbeek schaalde de brandweer extra op.

In Halsteren ontstond op oudejaarsochtend brand in een schuur aan het Sint Maartensplein. De brand is ontstaan door een brandende frituurpan tijdens het bakken van oliebollen. Bij de brand is een gasfles geëxplodeerd. De bewoner heeft brandwonden opgelopen en is voor behandeling door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de aangrenzende woning. En in de nieuwjaarsnacht ontstond brand op de bovenverdieping van een woning aan de Haverdijk in Prinsenbeek. Deze brand ging korte tijd gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer heeft met twee blusvoertuigen de brand geblust. Bij deze brand zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Geen agressie

De brandweer is over het algemeen tevreden over het verloop van de jaarwisseling. Er zijn geen incidenten gemeld waarin agressie tegen de brandweer is geuit. Ook de samenwerking met andere hulpdiensten en gemeenten is naar tevredenheid verlopen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief