Onrustige jaarwisseling in centrum Steenbergen en Dinteloord

STEENBERGEN - De jaarwisseling in de gemeente Steenbergen is niet geheel vlekkeloos verlopen. Met name in het centrum van Dinteloord en Steenbergen is het onrustig geweest, meldt de gemeente.


Bij de politie kwamen veel meldingen van vuurwerkoverlast binnen vanuit Dinteloord. Deze overlast werd veroorzaakt door een groep jongeren op en rondom het Kerkplein met het massaal afsteken van vuurwerk. Op het plein is ook schade ontstaan nadat de jongeren er probeerden vreugdevuren te maken.

In het centrum van Steenbergen moest de politie in de nieuwjaarsnacht meerdere malen in actie komen. Rondom de ijsbaan vond een grote vechtpartij plaats. De politie moest wapenstokken trekken om deze te beëindigen. In de openbare ruimte is schade ontstaan aan de betonnen bloembakken. Ook sneuvelden twee winkelruiten.

De politie en de brandweer hebben daarnaast nog enkele incidenten gemeld, waaronder brand in een boom bij het jeugdhonk en twee woninginbraken. In de kernen Nieuw-Vossemeer, Welberg, Kruisland en De Heen verliep de jaarwisseling aanzienlijk rustiger.

De schade en overlast in Dinteloord en in het centrum van Steenbergen centrum baart burgemeester Ruud van den Belt zorgen. "Er zijn meerdere vervelende incidenten geweest. Eentje die er voor mij specifiek uitspringt: in de Kaaistraat zijn twee winkelruiten kapot gegaan, waarschijnlijk door vuurwerk. Heel vervelend voor de winkelier. Goed dat een mede-inwoner direct een melding maakte. Helaas is deze inwoner hierna aangevallen door de daders. Een laffe daad. Ik hoop dat we in 2019 samen dit soort incidenten proberen te voorkomen." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief