Foto: Will Rombouts

Kinderen weer langs de deuren tijdens Driekoningen

STEENBERGEN - Kinderen zijn zondagavond weer langs de deuren gegaan in de Julianastraat, Emmastraat, Wilhelminastraat en Doornedijkje in Steenbergen.


De kinderen zongen het Driekoningenlied en werden hiervoor beloond met wat geld of snoepgoed. De viering van Driekoningen is een traditie die dit jaar voor de 24e keer op rij door wijkvereniging 't Drievierde hoog gehouden is.

Na het zingen werd op het centrale grasveldje in de wijk de door 't Drievierde opgebouwde kerststal bewonderd. Er was dit jaar weer voor een levendige kerststal gezorgd en er was ook weer een klein baby'tje aanwezig.

Bij Driekoningen wordt herdacht dat de drie wijzen uit het Oosten – Caspar, Balthasar en Melchior – een bijzondere ster volgden op zoek naar 'de koning van de Joden'. Zij belandden in Bethlehem waar het Christuskind was geboren en brachten dure geschenken mee: goud, wierook en mirre.

Voor veel mensen is Driekoningen het sein om de kerstspullen op te bergen. In vroegere jaren was het voor velen een dag waarop een cake of koek werd gebakken. Bij sommigen werd in het baksel een boon meegebakken. Wie het stuk koek of cake met de boon kreeg toebedeeld, mocht dan bijvoorbeeld zeggen wat er 's avonds gegeten moest worden. Wie de traditie helemaal goed wilde toepassen bakte drie bonen mee, twee witte en een donkere. Die stonden symbool voor de huidskleur van de Drie Koningen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief