Brabantse doneeractie voor papa Jay uit 'Een huis vol' richting 50.000 euro

WEST-BRABANT - Een doneeractie voor papa Jay Lopez uit de tv-serie 'Een huis vol' heeft alle verwachtingen overtroffen. In vijf dagen tijd is al 45.000 euro opgehaald.


De actie werd opgezet door Koen Joosen uit Etten-Leur. Hij is samen met zijn vrouw en twee kinderen trots op Nederland voor de manier hoe op de actie is en wordt gereageerd. Toen hij de actie op vrijdag 3 januari startte noemde hij een streefbedrag van 5.000 euro, maar het bedrag gaat nu richting de 50.000 euro. "Nederland is opgestaan en gunt deze supervader niet alleen een steuntje in de rug, maar een heel mooi en zorgeloos leven", zegt hij.

Joosen had niet gedacht dat zijn eerste bericht op Facebook met hierin de link naar de doneeractie zo viral zou gaan. Vooral maandag werd de actie opgepikt door verschillende mediakanalen waaronder ook een aantal landelijke. Waar 's morgens de teller nog op zo'n 8.000 euro stond, was dat rond middernacht bijna 35.000 euro. Ook dinsdag bleven de donaties binnen stromen. 

In 'Een huis vol' eind 2018 werden drie grote gezinnen gevolgd onder wie Jay en zijn vijf kinderen. De familie Joosen werd getroffen door de liefde van Jay voor zijn eigen kids, maar ook voor de kids in de buurt. Tegelijkertijd werd uit de serie duidelijk dat de alleenstaande vader het financieel niet makkelijk heeft. Daarom besloot Koen Joosen hem een steuntje in de rug te geven. Dat steuntje is inmiddels behoorlijke steun geworden. Het geld is onder andere bedoeld om Jay Lopez de kosten voor de kinderopvang te kunnen laten betalen.

Dinsdagavond is Koen Joosen om 23.00 uur te gast bij Eva Jinek op NPO 1 om te vertellen over zijn doneeractie. Ook Jay is in de uitzending aanwezig. Het tweetal ontmoet elkaar dan voor het eerst in levende lijve.

Wil jij ook nog doneren? Klik dan hier: https://www.doneeractie.nl/steuntje-in-de-rug-voor-papa-jay-een-huis-vol/-32356 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief