Wethouder Esther Prent neemt met een paar basisschoolleerlingen het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief door.
Wethouder Esther Prent neemt met een paar basisschoolleerlingen het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief door. (Foto: Claudia Koole)

Opnieuw sport en cultuur voor kinderen met Sjors Sportief & Sjors Creatief

STEENBERGEN - Op basisschool Gummarus in Steenbergen is dinsdag de kick-off gegeven voor Sjors Sportief & Sjors Creatief. Het landelijk format is van Sportstimulering Nederland. Mascotte Sjors helpt elke docent om leerlingen wegwijs te maken. Het doel is om kinderen hun talent te laten ontdekken via sport of cultuur.


In 2018 maakten ruim 250 basisschoolkinderen kennis met het systeem van Sjors Sportief & Sjors Creatief om sportieve en culturele activiteiten te ontdekken binnen de gemeente Steenbergen. De geijkte sport- en begeleidcoaches hierbij zijn Lieke van Dongen en Ivo Boluijt. De specifieke acties van de gemeente zijn erop gericht om kinderen te stimuleren om te bewegen. Dit jaar komt er een Uitvoeringsprogramma Sport bij en is er een cultuurcoach die het cultuuronderwijs faciliteert. Tevens wordt voor het eerst het project geëvalueerd.

Mascotte

Vanaf deze kick-off krijgt elke basisschoolleerling, van groep 1 tot en met 8, een speciaal Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje. In dit boekje staat uitgelegd hoe kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten voor sport en cultuur. "De docent ontvangt een uitleg die in de klas kan worden gegeven", geeft een woordvoerder van de gemeente Steenbergen aan. "Door de sportcoaches is een filmpje gemaakt met mascotte Sjors. Dat kan worden getoond in de klas. In het boekje staat uitgelegd hoe kinderen zich via de website www.sjorssportief.nl op kunnen geven voor de door hun gewenste sport of creatieve activiteit."

Ondersteuning

Een klein nadeel aan het huidige boekje is dat de data die staan genoemd niet lijken te kloppen. "In het boekje staan per ongeluk data die in het verleden liggen. We zorgen ervoor dat er nieuwe data op de website www.sjorssportief.nl komen te staan, ook voor activiteiten die al heel snel na de kick-off starten." De gemeente Steenbergen wil alle basisschoolkinderen erbij betrekken, ook de kinderen die wel binnen de gemeente wonen, maar niet op een basisschool van de gemeente zitten. "We willen dat alle kinderen mee kunnen doen en lid kunnen worden van een vereniging", zegt de woordvoerder. "Als ouders daar niet de financiële mogelijkheden voor hebben, dan kunnen ze contact opnemen met de gemeente of via VraagWijzer. Er zijn regelingen waarmee we deze ouders kunnen helpen."

Claudia Koole


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief