Fans van Elvis Presley (1935-1977) gaan soms heel ver door hem letterlijk op de huid te dragen met een tattoo.
Fans van Elvis Presley (1935-1977) gaan soms heel ver door hem letterlijk op de huid te dragen met een tattoo. (Foto: Claudia Koole )

Fans worden weer verwacht op de grote Elvis Dag

KRUISLAND - In het weekend na de carnavalsweek staat de grote Elvis Dag weer gepland in de Commerce in Kruisland. Buiten de populaire Elvis liedjes is de sfeer geheel ingericht op een Elvis rage die nog geen einde kent voor een specifieke groep mensen. Tot op de dag van vandaag blijven mysteries het leven van deze grote artiest omhullen. Mysteries die zelfs afkomstig zijn uit West-Brabant.


Als helft van een eeneiige tweeling komt Elvis Presley op 8 januari 1935 ter wereld. Zijn broer wordt doodgeboren. Elvis blijft enig kind. In 1946 krijgt hij voor zijn elfde verjaardag een gitaar. Een paar jaar later wint hij een talentenshow door het publiek en de jury weg te blazen met het nummer 'Till I Waltz again With You' van Teresa Brewer. Daarna gaat alles redelijk snel richting een groot succes. Het is een succes dat nageleefd én beleefd kan worden op de Elvis Dag in Kruisland.

Nederlandse manager

Veel fans weten de weg naar de Commerce reeds te vinden. Anderen uiten wellicht 'Kruisland, of all places', maar het is niet vreemd dat zo'n grote Elvis Dag plaatsvindt in het West-Brabantse dorpje. De manager van Elvis Presley, Colonel Tom Parker, blijkt een Nederlander te zijn met een mysterieuze achtergrond die lang verborgen is gebleven. Zelf gaf deze Colonel Tom Parker aan een Amerikaan te zijn uit West Virginia, maar hij blijkt in 1909 in Breda geboren te zijn als Dries van Kuijk, volgens de bevindingen van Dirk Vellenga in zijn boek 'Elvis and the Colonel'. De naam Tom Parker heeft hij van zijn officier overgenomen toen hij bij het Amerikaanse leger zat. Hoewel deze manager zijn identiteit heeft veranderd in de loop van zijn leven, was hij een belangrijk persoon voor Elvis Presley en bij het succes dat in sneltreinvaart volgde, waaronder zijn nummer 1-hit 'Heartbreak' Hotel in 1956.

Elvis leeft

Dit is slechts een detail uit het leven van de King of Rock-'n-Roll, een naam die hij in een eerste artikel over hem reeds kreeg toebedeeld. Op de Elvis Dag kunnen nog meer weetjes, feiten en mysterieuze omstandigheden worden uitgewisseld onder het genot van zijn muziek en omringing van producten met het portret van deze grote Amerikaanse artiest. De jaren '60 uit de twintigste eeuw kunnen worden herleefd, die als de topjaren van Elvis worden gezien. De jaren '70 horen hier ook bij, maar iedere fan weet dat dit de jaren zijn dat Elvis Presley te kampen kreeg met een eetverslaving en daardoor zo'n 160 kilogram woog. Met medicijnen probeerde hij zijn eetverslaving te onderdrukken, maar op 16 augustus 1977 overleed hij. Tot op de dag van vandaag zijn er nog fans die beweren dat Elvis Presley niet is gestorven. In zijn kist zou een wassen beeld liggen. Feitelijk gezien is de icoon Elvis blijven leven. 

Elvis shows

Op zondag 10 maart 2019 vanaf 13.00 uur kan iedere geïnteresseerde in stijl naar de Elvis Dag komen in de Commerce aan de Markt in Kruisland voor onder andere Elvis shows met optredens van diverse artiesten.

Claudia Koole


 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief