Foto: Claudia Koole

Voorzitter Michiel Eijgenhuijsen EHBO Dinteloord blijft nog een jaar

DINTELOORD - De jaarvergadering van EHBO Dinteloord kende maandagavond een bijzondere wending. Hoewel vMichiel Eijgenhuijsen op de agenda stond als vertrekkende voorzitter die niet verkiesbaar was, bleek tijdens de vergadering dat hij nog een jaar aanblijft.


Dit jaar ontving één jubilaris een bloemetje in tegenstelling tot een jaar ervoor waarin de EHBO-vereniging maar liefst 11 jubilarissen had. Hans van de Merbel kreeg wegens tien jaar lidmaatschap een felicitatie met erkenning van de aanblijvende voorzitter. Michiel Eijgenhuijsen: "Ik was bezig met een opleiding die ik nu heb gedaan. Ik doe freelance werk, maar voorzie dat ik hier niet heel erg veel tijd voor nodig zal hebben. Ik heb besloten om nog een jaar aan te blijven." Interim voorzitter Mitchel de Jager stopt wel. Eijgenhuijsen ontving zelf ook een bos bloemen. Zijn lustrum was vorig jaar vergeten.

Levensreddend

Karin Troost laat weten dat ze drie basisscholen onder haar hoede heeft waar ze jeugdige EHBO-ers opleidt. "De kinderen moeten examen gaan doen. Ik heb ze laten weten dat het niet alleen om praktijk gaat. Ze moeten ook hun theorie goed doen. Bij de examinering heb ik wat hulp nodig, want op twee scholen heb ik 28 kinderen en op één school 19 kinderen." Uit de zaal met vrijwilligers, die aanwezig waren tijdens de jaarvergadering, komt steun. Troost kan rekenen op ondersteuning tijdens examens die afgenomen worden bij de piepjonge EHBO-ers in Dinteloord met een basisschoolleeftijd. "Het gaat om levensreddend handelen", laat ze weten. "Maar ook verslikking of een verstuiking verbinden moeten ze goed kunnen doen."

Jubileum

De groep EHBO-ers in Dinteloord is niet gering. Nieuwelingen kregen hun diploma uitgereikt met een roos als felicitatie. Toch kampt de vereniging soms met krapte bij evenementen. Michiel Eijgenhuijsen: "Dinteloord is een actieve gemeenschap. Het is moeilijk om extra mensen bij evenementen te krijgen. Nieuwe gezichten zijn heel erg fijn. We zijn blij met ieder lid dat een paar uur bij een evenement kan zitten." Dit jaar bestaat EHBO Dinteloord 70 jaar, maar een feest wordt niet gehouden. Mitchel de Jager: "We stellen dit feest uit met vijf jaar als we 75 jaar bestaan. We hebben te maken met investeringen en moeten wat zuinig aan doen."

Claudia Koole


 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief