Foto: Pixabay

Plan pension arbeidsmigranten Noordlangeweg in Dinteloord voorlopig in de ijskast

DINTELOORD - Het voornemen van de gemeente Steenbergen voor het realiseren van een pension voor circa 250 arbeidsmigranten aan de Noordlangeweg in Dinteloord is voorlopig in de ijskast gezet. 


De afgelopen periode is namelijk gebleken dat de provincie Noord-Brabant mogelijk toch meer ruimte kan bieden voor de realisatie van bijvoorbeeld pensions voor arbeidsmigranten, ook buiten de kernen, en dan dus mogelijk ook bij het Agro Food Cluster (AFC). In het nu geldende gemeentelijke beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten is hier nog geen rekening mee gehouden.

Op 15 april wordt door de gemeenteraad van Steenbergen een beeldvormende raadsvergadering gehouden over de opgave Arbeidsmigratie. Onderdeel van deze opgave is een herijking van het gemeentelijke beleid. Daarom is besloten het plan voor het initiatief van uitzendbureau Flex-Employment uit Oudenbosch met betrekking tot een pension aan de Noordlangeweg voorlopig en in ieder geval tot en met 15 april stil te leggen.

Op 30 januari en 19 februari vonden er informatiebijeenkomsten plaats over het plan. Veel bewoners hebben toen hun zorgen geuit.

Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst zocht wethouder Petra Lepolder contact met de provincie. "Wij hebben daar de open vraag neergelegd of huisvesting van arbeidsmigranten in het gebied ten zuiden van het AFC mogelijk zou zijn op basis van nieuwe inzichten bij de provincie." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief