Foto: Koos Moerenhout Classic

Plusbus, zwembad en bevrijdingsmonument goede doelen Koos Moerenhout Classic

STEENBERGEN - De Plusbus Steenbergen, zwembad De Meermin en het bevrijdingsmonument in Welberg. Dat zijn de drie goede doelen van de negende editie van de Koos Moerenhout Classic (KMC) in Steenbergen op zaterdag 25 mei.


Een deel van de opbrengst van de dag schenkt de organisatie aan deze doelen. De Plusbus rijdt al meer dan dertig jaar binnen de gemeentegrenzen van Steenbergen. Ruim twintig vrijwilligers zijn hierbij actief. De bus is aangepast vervoer, van deur tot deur, voor ouderen of mensen met een beperking en is voorzien van een lift en aanpassingen om een rolstoel vast te kunnen zetten. Afhankelijk van de grootte van een scootmobiel kan deze ook vervoerd worden.

Speeltoestel

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin wil dolgraag een nieuwe glijbaan in zijn zwembad, maar daar is het budget van de KMC niet toereikend voor. Wel wil de organisatie De Meermin van dienst zijn voor de aanschaf van een nieuw speeltoestel om op de speelweide te plaatsen. Het bevrijdingsmonument in Welberg is een klok met klokkenstoel. Op de bronzen plaquette staan de namen van de 30 Welbergse oorlogsslachtoffers en op het informatiepaneel die van de 57 omgekomen Canadezen militairen. Tevens staat op dit paneel achtergrondinformatie over de bevrijding van de Welberg. 

Veiligheid

Bij de KMC kan gekozen worden uit drie afstanden, 85, 120 of 210 kilometer. De routes trekken door West-Brabant en Zeeland. Ieder jaar probeert de organisatie de tocht weer te verbeteren en veiliger te maken. Voor dit jaar betekent dit dat er nog meer verkeersregelaars ingezet worden om de veiligheid van de deelnemers nog beter te waarborgen. "Meedoen en plezier beleven, tijdens en na onze classic, dat is waar het om gaat op 25 mei", aldus Koos Moerenhout. "Meer dan honderd vrijwilligers gaan er weer alles aan doen om de deelnemers te laten genieten van een goed georganiseerde fietstocht en onze prachtige omgeving."

De start is zoals ieder jaar vanaf de Markt in Steenbergen en wel tussen 07.30 uur en 09.30 uur. Uiteraard behoort de naamgever van de classic ook weer tot de deelnemers. Koos Moerenhout rijdt de 120 kilometer.

Voorinschrijven voor de negende editie van de KMC kan nog tot 18 mei via www.koosmoerenhoutclassic.nl of op de dag zelf. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief