Archieffoto: Wijnand Nijs

Burgemeester sluit woning voor drie maanden

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud Van den Belt heeft donderdag een woning aan de Grimbergen in Steenbergen voor een periode van drie maanden gesloten.


Op deze locatie werden op 19 februari door de politie voorwerpen voor het opzetten van een hennepkwekerij aangetroffen. Ook werd een doorgeladen wapen in de woning gevonden. Van den Belt: "De veiligheid van omwonenden wordt hierdoor ernstig in gevaar gebracht. Daarom sluit ik de woning voor een periode van drie maanden. Met het sluiten van de woning wordt de openbare orde hersteld en wordt herhaling voorkomen."

Het nieuwe artikel 13b in de Opiumwet maakt het sinds 1 januari 2019 mogelijk een pand te sluiten als er sprake is van zogenaamde voorbereidingshandelingen. Vanwege de hoeveelheid aangetroffen voorwerpen die nodig zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij, het professionele karakter, het illegaal afnemen van elektriciteit en het aantreffen van het wapen, is geoordeeld dat er sprake is van verzwarende omstandigheden. De woning is dicht tot 10 juli 2019.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief