Foto: Will Rombouts

Koninklijke onderscheiding voor Jeanne van Gastel

KRUISLAND - Burgemeester Ruud van den Belt heeft dinsdagavond in Dorpshuis Siemburg in Kruisland een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de 73-jarige Jeanne van Gastel. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Van Gastel zet zich al bijna 40 jaar in voor dorpsgenoten met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Niet alleen in een bestuursfunctie (aanvankelijk als secretaris en de laatste jaren als voorzitter), maar ook als vrijwilligster bij de activiteiten van De Dinsdagavondclub. Zij begeleidt de leden van de club van en naar taxi's, helpt bij het eten en drinken en bij de gang naar het toilet. De Dinsdagavondclub, een begrip in Kruisland, vierde dinsdag haar 40-jarig bestaan. 

Bij de Dinsdagavondclub kunnen mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking muziek maken. In de loop der jaren is de Dinsdagavondclub gegroeid naar een organisatie die zich mede richt op participatie en integratie van verstandelijk en lichamelijk beperkten. Sinds een aantal jaren combineert Van Gastel haar werk voor deze club ook met vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem en voor het servicepunt van de bibliotheek.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief