Middenin de samenleving in gesprek met bewoners uit de gemeente Steenbergen is een belangrijk direct contact.
Middenin de samenleving in gesprek met bewoners uit de gemeente Steenbergen is een belangrijk direct contact. Foto: Claudia Koole

Nieuwe enquête van Stadsraad Steenbergen laat inwoners wederom aan het woord

Door: Claudia Koole Algemeen

STEENBERGEN - Ze hebben herkenbare groene jassen aan met op hun rug Stadsraad Steenbergen. Ze worden nog te vaak verward met de gemeente Steenbergen, maar de Stadsraad is geen onderdeel van de gemeente. Het zijn vrijwilligers die direct in contact treden met inwoners om zaken op de gemeente agenda te krijgen.

Bij de nieuw te houden enquête in de binnenstad van Steenbergen was woensdag een speciale gast aanwezig. Het is centrummanager Maikel Gijzen. "Hij is aangesteld om te bekijken hoe ons centrum verbeterd kan worden zodat het weer functioneler en levendiger kan worden. We moeten er met nog meer plezier naartoe kunnen gaan. Maikel is ook in gesprek met ondernemers en de horeca", vertelt Leontine Tjioe, voorzitter van de Stadsraad Steenbergen.

Onderwerpen

"Als Stadsraad zijn wij vertegenwoordigers van de inwoners", vertelt ze verder. "Daarom willen wij graag horen wat er leeft. Dat kunnen we meenemen naar de gemeente. Woon- en leefgenot voor iedereen in Steenbergen staat bij ons voorop! We hebben drie onderwerpen waar wij ons dit jaar speciaal op richten. Dit zijn de verkeerssituaties in Steenbergen, het winkelhart en het ouderenbeleid. Daarnaast pakken wij aangereikte onderwerpen aan." Deze aangereikte onderwerpen komen vanzelf op hun pad als ze publiekelijk op de Markt staan in Steenbergen.

Jongeren

"Het is fijn dat er mensen speciaal naar ons toekwamen met aandachtspunten waar wij geen weet van hadden. Deze kunnen wij dan onder de aandacht brengen. Aansluitend konden wij onze vragen stellen over onze drie onderwerpen voor een duidelijker beeld. De mensen willen graag kwijt wat hen dwars zit. Ze voelen zich vaak niet gehoord. We hebben zowel mannen als vrouwen gesproken. Helaas geen jonge gezinnen en jongeren. Deze groep willen wij ook heel graag bereiken. Misschien lukt dit wanneer wij de wijken in gaan."

Afspiegeling

De resultaten van de enquête worden op de website van de Stadsraad geplaatst: www.stadsraadsteenbergen.nl. Op Koningsdag gaan ze nogmaals in gesprek met mensen, dan overigens in de Gummaruskerk die de deuren openzet op deze dag. Tjioe: "Wij proberen een afspiegeling te zijn van de inwoners van de kern Steenbergen." Jongeren zijn overigens welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief