Tijdens een eerder gehouden inloopavond werden twee inrichtingsvarianten gepresenteerd waarbij de inwoners gevraagd werd om hun voorkeur uit te spreken.
Tijdens een eerder gehouden inloopavond werden twee inrichtingsvarianten gepresenteerd waarbij de inwoners gevraagd werd om hun voorkeur uit te spreken. (Archieffoto: Tineke Feskens)

Wandelpad met zitbankjes langs water bij haven De Heen

DE HEEN - De haven van De Heen krijgt een kwaliteitsimpuls. Samen met de werkgroep en inwoners van De Heen is de gemeente Steenbergen tot een ontwerp gekomen.


Eind 2017 werd een start gemaakt met de voorbereiding van de herinrichting van de haven. Samen met vertegenwoordigers van eetcafé 't Goeleven, Camping de Uitwijk, Jachthaven De Schapenput, WSV Volkerak, Leefbaarheid De Heen en de gemeente is toen een werkgroep opgericht. Die werkgroep heeft het traject doorlopen van schetsontwerp naar ontwerp. Hierop aansluitend is een inloopavond georganiseerd in gemeenschapshuis De Stelle.

Mix

Tijdens deze avond zijn twee inrichtingsvarianten gepresenteerd waarbij de inwoners gevraagd werd om een voorkeur uit te spreken. In het definitieve ontwerp is uiteindelijk een mix ontstaan van beide inrichtingsvarianten. Daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de reacties van de inwoners.

Wandelpad

Het plan voorziet in een eenvoudige inrichting waarbij een combinatie gemaakt is van groen, verharding en parkeren. Het bestaande groen blijft zoveel mogelijk intact. Langs het water komt een wandelpad met zitbankjes. Dit pad sluit aan op de bestaande kanosteiger. De toegankelijkheid van het monument wordt verbeterd. Het is de bedoeling dat ook in de winter de haven een prettige plek wordt om te verblijven.

Volgens planning moeten de werkzaamheden voor 1 oktober van dit jaar afgerond zijn.



 

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief