Archieffoto: Wijnand Nijs

Burgemeester verheugd over komst Máxima

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt is enorm verheugd dat Koningin Máxima op dinsdag 28 mei een bezoek brengt aan de gemeente Steenbergen.


Maandag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend dat de koningin die dag officieel verpleeghuis Hof van Nassau komt openen. "We hebben redenen in overvloed om de vlag uit te hangen en te laten zien hoe trots we zijn op het Hof van Nassau", aldus Van den Belt.

Hof van Nassau is onderdeel van zorginstelling tanteLouise, die kosten noch moeite gespaard heeft om van het Hof van Nassau een ultramodern verpleeghuis te maken. De naam van het verpleeghuis is een verwijzing naar het rijke vestingverleden van de gemeente Steenbergen. Ook bij de vormgeving van de nieuwbouw van het verpleeghuis is nadrukkelijk rekening gehouden met de geschiedenis.

Burgemeester Van den Belt: "We zijn heel blij dat we met TanteLouise hebben kunnen samenwerken om de nieuwbouw te kunnen realiseren. Voor onze zorgbehoevende inwoners is het een prachtige plek waar zij in een prettige en veilige omgeving kunnen wonen. Dankzij de realisatie van dit nieuwe verpleeghuis, kunnen we bovendien onze naam als dementievriendelijke gemeente eer aan doen."

De gemeente werkt nauw samen met TanteLouise om het bezoek van Koningin Máxima op 28 mei zo goed mogelijk voor te bereiden. "Het koninklijk bezoek is natuurlijk een uitgelezen kans om de buitenwereld onze mooie gemeente te laten zien." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief