Foto: Glasvezel buietnaf

De Heen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer krijgen glasvezel

DE HEEN - Glasvezel buitenaf gaat in de gemeente Steenbergen glasvezel aanleggen in De Heen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. Dat geldt tevens voor Lepelstraat (gemeente Bergen op Zoom) en Stampersgat (gemeente Halderberge). Dat maakte directeur Michiel Admiraal maandagavond bekend in dorpshuis De Stelle in De Heen.


Eind februari startte Glasvezel buitenaf een campagne voor zes dorpen. Voorwaarde was dat vóór 6 mei 35 procent van de inwoners een glasvezelabonnement af zou sluiten. Voor De Heen, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Lepelstraat en Stampersgat is dat gelukt. Voor Dinteloord kwamen nog niet voldoende aanmeldingen binnen. Inwoners van dit dorp krijgen daarom nog extra tijd om zich aan te melden, tot 27 mei. "Het is lastig gebleken om de inwoners van Dinteloord te bereiken", aldus Admiraal. Mocht het niet lukken, dan wordt in Dinteloord geen glasvezel aangelegd en is de kans daar voorbij.

Tijdens een feestelijk moment in Dorpshuis de Stelle in De Heen werd de eindstand bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs en lokale verkopers. De Heen eindigde met 43 procent als hoogste, maar ook in Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Lepelstraat en Stampersgat kwam het percentage boven de 35 procent. Ook de gemeenten zijn blij met de komst van glasvezel. Eerder al gaf wethouder Wilma Baartmans van gemeente Steenbergen aan: “Glasvezel is belangrijk voor de woon- en leef kwaliteit van de kernen in Brabantse Wal en Halderberge.” 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief