Afbeelding
Foto: Claudia Koole

Beeldschone kunstwerken van kinderen met creatievermogen

Door: Claudia Koole Algemeen


STEENBERGEN - Voor het project Meesterwerken door kinderen maakten leerlingen van zes basisscholen uit de gemeente Steenbergen eigen meesterwerken.

Organisatrice Claudia de Groen: "De kinderen mochten schilderen, fotografie gebruiken, papierkunst inzetten en ze konden ook gewoon tekenen. De leerkrachten mochten hierbij de onderwerpen bepalen. De kinderen zijn geïnspireerd door grote meesters."

Wethouder Esther Prent opende woensdag de expositie in Markiezaat bibliotheek Steenbergen. "Je hebt veel verschillende soorten kunst. Het is prachtig wat kinderen  hebben gemaakt als beeldende vorming", aldus de wethouder. In haar toespraak gebruikte ze een citaat van Keith Haring: "Kinderen zien dingen die ouderen niet zien."

Op de foto is fotografie gebruikt voor een creatie van Het Laatste Avondmaal. Een ander werk, De Amandelbloesem van Vincent van Gogh, werd met echte bloemblaadjes gemaakt door kinderen uit groep 7b van basisschool Maria Regina. "Dat was niet zo makkelijk tijdens het transport", laat Claudia de Groen weten.

Tot 22 juni 2019 kunnen de meesterwerken van de kinderen bezichtigd worden in de bibliotheek van Steenbergen.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief