Archieffoto: Gemeente Steenbergen

Naam gezocht voor uitkijktoren Fort Henricus

STEENBERGEN - Op zaterdag 8 juni vindt de opening plaats van Fort Henricus.


De laatste jaren is hard gewerkt aan het herstellen van het fort. Natuurmonumenten en de gemeente Steenbergen vragen inwoners mee te denken over de naam van de uitkijktoren op het fort. 

De toren is, net als de Mozesbrug op Fort de Roovere, de tribune in de haven van Steenbergen en de Bunkertreppe op het Benedensas, gemaakt van Accoyahout en past in het rijtje van nieuwe blikvangers van de West Brabantse Waterlinie. Op 8 juni wordt de uitkijktoren gepresenteerd aan oud-burgemeester Jan Hoogendoorn (het was zijn afscheidscadeau in 2012) en de inwoners van de gemeente Steenbergen.

Heb jij een idee hoe de toren moet heten? Via uitkijktorenforthenricus@gemeente-steenbergen kun je jouw voorkeursnaam insturen. Ook scholen in de gemeente Steenbergen zijn benaderd om mee te denken. Inzendingen zijn tot dinsdag 28 mei welkom.

Op zaterdag 8 juni is het publiek van harte welkom om het water, de cultuur, de natuur en het erfgoed op de Brabantse Wal te komen beleven. Op de Forten van de West Brabantse Waterlinie - in Bergen op Zoom op de Waterschans, Fort de Roovere en het Ravelijn, en in Steenbergen op Fort Henricus - zijn er vanaf 11.00 uur uiteenlopende activiteiten voor jong en oud, op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief