Foto: Picasa

Jan Janssen naar Wielercafé Vuelta in Steenbergen

STEENBERGEN - Een dag voorafgaand aan de Koos Moerenhout Classic wordt vrijdagavond 24 mei op de Markt in Steenbergen het Wielercafé Vuelta georganiseerd. 


De gemeente Steenbergen is net als veel andere plaatsen in West-Brabant in augustus 2020 doorkomstplaats tijdens de derde etappe van de Vuelta, ofwel de Ronde van Spanje. De gemeente is daar ontzettend trots op. "Het is een geweldige kans om hier samen met verenigingen, bedrijven, partners en inwoners een feestelijke dag c.q. weekend van te maken waarop we onze gemeente volop in de schijnwerpers zetten. Niet alleen langs het parcours op de dag zelf, maar ook in de aanloop ernaar toe. Natuurlijk doen we dat in Spaanse sferen", aldus de gemeente.

Vanaf het moment dat het nieuws bekend is geworden, borrelt en bruist het van de energie en de ideeën in de gemeente. Enkele verenigingen hebben zich spontaan al aangemeld om mee te denken en hun bijdrage te leveren aan deze dag. Om samen in de stemming te komen, ideeën met elkaar uit te wisselen en/of de gelegenheid te beiden zich als vrijwilliger aan te melden, vindt vrijdagavond het Wielercafé Vuelta plaats.

Op het podium op de Markt worden een aantal bekende oud-wielrenners welkom geheten. Onder andere Jan Janssen en Koos Moerenhout verlenen hieraan hun medewerking en worden door wielerspeaker Johan van de Made geïnterviewd. Jan Janssen is, naast Joop Zoetemelk, een van de twee Nederlanders die de Vuelta in het verleden op zijn naam schreef. Koos Moerenhout werd twee keer kampioen van Nederland en deed zeven keer mee aan de Vuelta.  

Het Wielercafé Vuelta begint vrijdag om 19.15 uur. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief