Uitreiking Lauw Koenraadt bokaalaan de winnaars, door C Koenraadt, bij Sc Welberg. FOTO J. DE BONT
Uitreiking Lauw Koenraadt bokaalaan de winnaars, door C Koenraadt, bij Sc Welberg. FOTO J. DE BONT Foto: J. de Bont

Troy Mol en Tess van der Holst winnaars Lauw Koenraadt penalty bokaal bij Sc Welberg

Sport en vereniging

WELBERG - De Jeugddag van Sc Welberg is uitstekend verlopen. Onder uitstekende weersomstandigheden was het gezelligheid én saamhorigheid troef op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat. De dag werd een mooie afsluiting van het jeugd voetbalseizoen. Vast onderdeel van de jeugddag is de strijd om de Lauw Koenraadt penalty bokaal.

Uit alle jeugdteams waren 2 winnaars geselecteerd. Die in de finale mochten proberen als eerste te eindigen voor de felbegeerde bokaal. Zij mogen in een afval race de penalty’s nemen en proberen als eerste te eindigen voor de felbegeerde bokaal. Zowel voor de meisjes als voor de jongens is er een aparte beker beschikbaar.

Winnaars

Om 16:30 uur starten de finalisten – zowel jongens als meisjes – hun strijd. De wedstrijd is ter nagedachtenis aan de medeoprichter van Sc Welberg, Lauw Koenraadt die 53 jaar lang bestuurslid van de club was, waarvan 43 jaar penningmeester. Zoon Corné Koenraadt en zijn vrouw mochten op een prominente plek het geheel bekijken en zij kregen als eerbetoon bloemen aangeboden. Alhoewel er in principe allemaal winnaars meededen, ging bij de jongens Troy Mol en bij de meisjes Tess van der Holst met de Bokaal naar huis. Voor de overige deelnemers was er een mooi aandenken.

Afsluiting seizoen

Leden, ouders, verzorgers, trainers, arbiters en andere vrijwilligers van sportclub Welberg waren op deze jeugddag aanwezig en samen lieten zij zien waar SC Welberg voor staat: Teamwork, gezelligheid, saamhorigheid en veel ontmoetingen. Het was een leuk feest en tevens een mooie afsluiting van het jeugd voetbalseizoen op het veld, De jeugd gaat binnenkort nog wel op voetbalkamp, dan zit het seizoen er voor ze echt op. De gezellige en sportieve dag werd afgesloten met een barbecue voor alle deelnemertjes en ouders en vrijwilligers. Waarna het nog lang genieten was met het mooie weer op het gezellige Zandbaantje.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief