Vrijwilligers kwamen afgelopen maand al in actie om het dorpshart van Welberg een nieuwe uitstraling te geven.
Vrijwilligers kwamen afgelopen maand al in actie om het dorpshart van Welberg een nieuwe uitstraling te geven. Foto: Claudia Koole

Start werkzaamheden nieuw centrum Welberg

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

WELBERG - De renovatie van gemeenschapshuis De Vaert in Welberg is afgelopen week officieel van start gegaan gestart. Met het moderniseren van het gemeenschapshuis wordt de eerste stap gezet in het realiseren van het nieuwe dorpshart van Welberg.

Samen met de inwoners is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de plannen voor het nieuwe centrum van de kern. Zaterdag 18 mei werd de start van de werkzaamheden al feestelijk gevierd. In een drukbezochte bijeenkomst in de Vaert werden de plannen van de werkzaamheden gepresenteerd. Ook werd teruggeblikt op de totstandkoming van de plannen. Wethouder Wilma Baartmans (Wonen) gaf het startsein: "De plannen voor het nieuwe centrum van Welberg zijn met recht plannen van, voor en door de inwoners. De wensen van inwoners zijn het uitgangspunt geweest en inwoners, dorpsraad en kinderen van de Pius X school hebben allemaal een actieve bijdrage gehad."

Plannen

Naast de renovatie van De Vaert komt er een nieuwe woonwijk, wordt clubgebouw De Klup/JFK opgeknapt en komt er een nieuw openbaar plein waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven met onder andere. een pannakooi, schaakveld en speeltoestellen. Verder wordt er een nieuwe verkeersontsluiting gerealiseerd met een brug en een nieuwe 'langzaam verkeer'-route voor fietsers en voetgangers in de richting van de Corneliusstraat. Ten slotte wordt de Vaart toegankelijk gemaakt met traptreden.

Informatie

De renovatie van de Vaert vindt plaats in de zomer en wordt dit jaar in september afgerond. In het najaar wordt dan de grond bouwrijp gemaakt voor woningbouw. Het plein zal in de zomer van 2020 vernieuwd worden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief