Foto: Wijkagenten Steenbergen

Burgemeester sluit woning aan Simonshaven

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft besloten om een woning aan de Simonshaven in Steenbergen voor een periode van drie maanden te sluiten. In deze woning werden door de politie hard- en softdrugs, een groot bedrag aan contant geld en een alarmrevolver aangetroffen.


Van den Belt: "Op de vensterbank in de keuken werd een doosje met daarin XTC-pillen gevonden, in de vriezer een zakje amfetamine, op drie verschillende plaatsen in huis hennep en verder twee weegschalen met sporen van drugs en een alarmrevolver. Hiermee zijn niet alleen de bewoners zelf, maar ook de omgeving in gevaar gebracht. Daarom sluit ik de woning voor een periode van drie maanden.''

Op grond van het regionale Damoclesbeleid wordt een woning bij een eerste constatering van harddrugs gesloten voor een periode van drie maanden. Vanwege de hoeveelheid aangetroffen drugs in combinatie met de weegschalen en de revolver is er sprake van drugshandel op grond waarvan de bevoegdheid tot sluiting van de woning bestaat.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief