Oron Agam en Rick Vermeij kijken op hun bed het 24-uurs voetbal
Oron Agam en Rick Vermeij kijken op hun bed het 24-uurs voetbal (Foto: Claudia Koole)

Een etmaal voetballen levert € 7.050,25 op voor Stichting Het Raakt U

DINTELOORD - De achtste editie van het 24-uurs voetbal van De Lattentrappers in De Buitelstee te Dinteloord leverde dit jaar € 7.050,25 op voor het goede doel Stichting Het Raakt U. Traditioneel stond de camping weer opgesteld dichtbij De Buitelstee. Een nacht slapen was moeilijk met pijntjes, blessures en vermoeidheid.


Oron Agam, Rick Vermeij en Rogier Sulkers zijn drie Lattentrappers die het 24-uurs voetbal al jaren kennen. Rick heeft niet geslapen. Oron heeft maar twee uur geslapen. "Ik heb veel gegeten en gedronken tussendoor om wakker te blijven", vertelt Rick Vermeij. "Het gaat eigenlijk met golfbewegingen. Dan ben je moe. Dan ben je weer wakker." De vrienden liggen op een groot opblaasmatras dat schuin geparkeerd is tegen de tribune in De Buitelstee. Vanaf hun bed kijken ze naar de zaalvoetbalteams die het tegen elkaar opnemen.

Feest

Buiten gaat het er zonnig aan toe. Het weer zit mee. Tot 6.00 uur in de vroege ochtend zijn de feesten doorgegaan. Niet dat omwonenden er last van hadden. De stille disco, waarbij met koptelefoons op wordt gedanst en muziek wordt geluisterd, zorgt voor een individuele beleving. "Als we met elkaar praten, wordt een kant koptelefoon weggeschoven", laat Rogier Sulkens weten. "Mensen zouden zelf moeten meedoen, misschien volgend jaar? Voor het goede doel is dit ook goed." Dit jaar was de zomertemperatuur wat aangenamer. "Vorig jaar hadden we te maken met veel hogere temperaturen."

Doel

Het goede doel dat dit jaar is gekozen, is Stichting Het Raakt U. Het bestuur van deze stichting laat weten: "Stichting Het Raakt U is in 2008 ontstaan. Doelstelling van de stichting is het financieren en organiseren van activiteiten voor kinderen en jong volwassenen in West-Brabant -regio Bergen op Zoom tot en met Tilburg- met een beperking, om zodoende de leefkwaliteit te verbeteren. De stichting richt zich nadrukkelijk op activiteiten die niet middels de reguliere budgetten te bekostigen zijn. Denk hierbij aan Wlz en Wmo. Door de overheidsbezuinigingen heeft het belang van onze doelstelling alleen maar aan kracht gewonnen. Kortom onze financiële steun is pure noodzaak." Dankzij de cheque van ruim zeven duizend euro kan deze stichting werken aan de leefkwaliteit voor kinderen en jong volwassenen met een beperking.

Watervertier

Op de camping net buiten De Buitelstee staan een aantal koepel- en trektentjes opgesteld. Een grote container, die dient als zwembad op de mini-camping, is volgegoten met water voor verkoelend plezier. Op de stelling die grenst aan de container zit een badmeester om toezicht te houden op de spetterende jeugd die voornamelijk deelneemt aan het waterplezier.

Sterk

Op de Facebookpagina van De Lattentrappers wordt om de paar uur iets gedeeld. Na 18 uur zaalvoetbal wordt er gemeld: "De laatste loodjes wegen het zwaarst. Kleine pijntjes, blessures en benen die het eigenlijk op willen geven. Nog 6 uur te gaan... samen zijn we sterk, samen kunnen we dit!" Het 24-uurs zaalvoetbal van De Lattentrappers bewijst wederom dat actieve inzet loont om deze keer Stichting Het Raakt U te steunen.

Claudia Koole
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief