Logo internetbode.nl/steenbergen

Gerestylede supermarkt beantwoordt aan wensen van winkelpubliek

  Bedrijvig Nieuws

NIEUW-VOSSEMEER – De nieuwe eigenaar van de Spar in Nieuw-Vossemeer, de 30-jarige Rik Prop uit Scherpenisse, gaat met zijn totaal gerestylede supermarktfiliaal iedereen verrassen. Vandaag, woensdag 18 januari, is er een receptie voor alle belangstellenden uit het dorp en de wijde omgeving. Morgen gaan officieel de deuren open voor het winkelpubliek. Na tweeënhalve week gesloten te zijn geweest, kunnen dan weer als vanouds de dagelijkse boodschappen bij de Spar worden gehaald.

De jonge ondernemer nam de Spar officieel op 2 januari van Erik Jansen over. Kort erop startte de verbouwing van het pand om het verouderde supermarktfiliaal te transformeren in een moderne Spar 3.0. Deze formule sluit nauw aan op de wensen van het hedendaagse winkelpubliek. Als tiener werkte Rik als vakkenvuller bij een supermarkt. Toen wist hij al, ondertussen dromend van het ondernemerschap, dat zijn toekomst in de supermarktbranche geworteld was. Zijn oud-werkgever en supermarktondernemer Jurgen Stroot uit Tholen bracht de geboren en getogen Brabander in contact met Spar, die een nieuwe franchiseondernemer voor de Spar in Nieuw-Vossemeer zocht. Om de formule beter te leren kennen liep Rik stage bij Spar Bolleman in Philippine in Zeeuws Vlaanderen. De afgelopen weken lag de focus vooral op de verbouwing. "Het moet een winkel zijn voor het dagelijkse gemak", aldus Rik.

Uitstraling De uitstraling van de nieuwe Spar is gelinieerd aan de Spar in Asperen met vijf momenten: het brunchmoment, maaltijdmoment, borrelmoment, non foodmoment en kioskmoment. Rik: "Bij binnenkomst heb je het brunchmoment met onder andere zuivel, granen en de vertrouwde verse brood- en banketproducten van bakkerij Hirdes uit Krabbendijke. Daarna voorziet het maaltijdmoment in onder meer groente, frituurproducten en kwaliteitsvlees van slagerij Slager uit Sint-Annaland. "We zijn de vierde Spar in de streek die deze slagerij als leverancier hebben." Het borrelmoment bestaat uit bijvoorbeeld bier, chips en verse tapas. Daarna volgt het non-foodmoment met toiletpapier en wasproducten. Het kioskmoment voorziet zoal in snoepgoed, koffie en thee. "Ook zijn er verse bloemen van tuincentrum De Bonte uit Poortvliet verkrijgbaar." De vernieuwde indeling maakt dat je bij Spar Prop echt geniet van het moment. De lagere koelingen en stellingen in combinatie met het open plafond dragen bij aan de ruimtelijke beleving. Het is heel overzichtelijk. Spar Prop zal naast de reguliere werkdagen en zaterdag ook op zondagochtend geopend zijn. Iedereen is uitgenodigd om vandaag, woensdag 18 januari, de receptie bij te wonen. "Hopelijk is de winkel dan even te klein...", glundert de nieuwbakken Spar-ondernemer.

Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en zondag van 09.00 tot 13.00 uur. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Spar Prop: www.facebook.com/sparpropnieuwvossemeer

Spar Prop, Schoolstraat 2, 4681 BK Nieuw-Vossemeer

BIJDRAGE JOSIEN MATHLENERDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief