foto-column-burgemeester-ruud-van-den-belt-e1512649940101
foto-column-burgemeester-ruud-van-den-belt-e1512649940101
Column Burgemeester

Column Ruud van den Belt: Cultuur, dat zijn we zelf

  Column

Zo, daar zijn we weer, terug van weggeweest en klaar voor een nieuwe reeks columns!  Ik hoop dat ze een beetje mogen bijdragen aan het gevoel van 'samen zijn, samenwerken en saamhorigheid' in onze gemeenschap. Want dat samenspel sterk maakt, bleek de voorbije weken maar weer eens dankzij de tweede editie van de Steenbergse Cultuurmaand (CuSt). Een bomvolle evenementenkalender bood echt voor ieder wat wils. Activiteiten waren er zogezegd 'te CuSt en te keur'.


Van het kunstplein in de Wouwsestraat, de expositie in de Gummaruskerk, open ateliers en de Zuiderwaterlinie Mars, tot en met het eerste Steenbergse Bierfestival, de schoolstrijd 'Weet waar je woont' en de talrijke optredens van muziek- en zanggezelschappen. Iedereen die dat wilde, van welke leeftijd ook, kon eraan meedoen en van genieten als bezoeker. Een grote veer op de hoed van alle betrokkenen. Chapeau mensen!

Wat mij betreft zijn er namelijk maar drie belangrijke pijlers, waarop een samenleving gestoeld is, en dat zijn: cultuur, cultuur en nog eens cultuur. Alles valt tenslotte onder cultuur: ons verenigingsleven, ons bedrijfsleven, ons cultureel erfgoed, ons historisch erfgoed, maar ook toerisme en recreatie vallen of staan bij de cultuur van stad en dorp. Een mooi, recent voorbeeld is de totstandkoming van de natuurspeeltuin in het Hart van Zuid, een bewonersinitiatief om trots op te zijn. Mijn welgemeende complimenten! Daarnaast is cultuur ook dé  ideale manier om een gemeenschap tot in z'n haarvaten te leren kennen, door lekker over de Jaarmarkt te banjeren of gezellig een terrasje te pakken met vrienden en bekenden.

Onze cultuur zegt alles over wie we zijn, wat we doen en hoe we het doen. Cultuur is van één kant iets ongrijpbaars, maar tegelijkertijd prikkelt het al je zintuigen. En weet u wat het mooiste van dit alles is? Cultuur beleef je nooit alleen, maar brengt ons altijd samen én blijft niet beperkt tot één maand. Cultuur is er altijd en overal. Kortom; cultuur, dat zijn we zelf!

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl 

FOTOSERIESVacatures

Rietdekker

Doetinchem

Medewerk(st)er bediening of leidinggevende

Roosendaal / Oudenbosch

PROJECTLEIDER / WERKVOORBEREIDER

Gemert

Chauffeur

Roosendaal

Part-time Verkoopmedewerk(st)er

Primera Grave en Primera Son en Breugel

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief