Foto: Stichting Carnaval Peeloofdurp

Gouwe Pee voor Richard Wessels

  Cultuur

DINTELOORD - Het nieuwe carnavalsseizoen is in Peeloofdurp weer begonnen met het Loofbal. Stichting Carnaval Peeloofdurp heeft met de elluf-elluf viering de Peekes dit jaar op een bijzondere manier verrast. Naast het motto voor 2020, 'We 'ange de béésjt uit' en de Gouwe Pee voor Richard Wessels, werd het opgekomen publiek het liedje 'Op ons durp' voorgeschoteld. Na enkele tellen werd het al uit volle borst meegezongen.


Met een eigen carnavalsnummer voor Peeloofdurp is er weer een stap gezet naar een volledig carnaval. Het nummer 'Op ons durp' is geschreven door Ineke van den Bosch en met behulp van Martie Geers, die de muziek voor zijn rekening heeft genomen. Maar omdat de zangkwaliteiten niet echt optimaal zijn van de stichting, heeft Mathijs Pluijgers de leadvocals voor zijn rekening genomen. De leden van de stichting zingen wel mee op de achtergrond. Het lied gaat over het wel en wee op Peeloofdurp. Maar niet alleen carnaval komt in het lied voor. Zo worden de Muza, Koningsdag en Roparun ook in het lied genoemd. Met een knipoog naar het verleden door middel van de oude café's 't Anker, de Wals en hotel Vlamings werden de bezoekers aan het Loofbal verrast. Het liedje is te vinden op YouTube en de facebookpagina van stichting carnaval Peeloofdurp.

Hoogtepunt

De Gouwe Pee werd dit jaar toegekend aan Richard Wessels voor zijn inzet aan het carnaval in Peeloofdurp. Richard heeft samen met zijn cv Dun Dubbel Dees het niet meer weg te denken Worstenbal opgezet, wat in korte tijd al als hoogtepunt van het carnaval in Peeloofdurp wordt gezien. Maar dat is niet het enige wat Richard doet. Hij zet zich ook nog eens in voor het zomercarnaval en de kerstbingo. Voor Richard kwam de onderscheiding dan ook als een grote verrassing. "Ik ben niet snel stil, maar nu weet ik ook niet wat ik moet zeggen", was zijn reactie. Hij droeg zijn Gouwe Pee op aan Dun Dubbel Dees en aan Duncan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES