Vrijdag besluit over doorgaan carnavalsoptocht Strienedurpke
Archieffoto: Will Rombouts

Vrijdag besluit over doorgaan carnavalsoptocht Strienedurpke

  Cultuur

DE HEEN - Het zijn spannende dagen voor Stichting Carnaval De Heen. Traditiegetrouw vindt een week voor het echte carnavalsfeest losbarst al de optocht plaats in Strienedurpke. 


Of die optocht op zondag 16 februari ook werkelijk doorgaat is nog een vraagteken. De aankondiging dat komend weekend een nieuwe storm met de naam Dennis voorbij raast, kan namelijk wel eens roet in het eten gooien. Anuschka van der Wulp en Loes van Herel van de stichting draaien op dit moment hun duimen en hopen dat de optocht gewoon door kan gaan.

Contact

"Wij hebben contact met de gemeente Steenbergen en het KNMI. Vrijdag wordt een besluit genomen over het wel op niet doorgaan van de optocht", laat Van der Wulp weten. "De burgemeester zal afwegen of de openbare orde en veiligheid niet in gevaar komt door de storm." 

Voor de optocht in Strienedurpke hebben 10 wagens zich ingeschreven, 4 grote groepen, 2 paren en één kleine groep. Van de 17 ingeschreven deelnemers zijn er 16 afkomstig uit de gemeente Steenbergen zelf. De zeventiende komt uit Bergen op Zoom. 

Alternatief

Het is volgens de stichting niet eerder voorgekomen dat de optocht in De Heen niet door is kunnen gaan vanwege de weersomstandigheden. "Zoals het er nu naar uitziet draait de storm vanuit Engeland vooral af naar de Waddeneilanden, dus hopelijk valt het hier mee", aldus Anuschka. Mocht de carnavalsstoet toch afgelast worden, dan komt er wellicht een alternatief. "Daar zijn we nu over aan het praten. Helaas kan ik daar nog geen verdere details over geven."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief