Archieffoto: Iman Fase

Besluit over wel of niet doorgaan carnavalsoptocht Strienedurpke valt zaterdag

  Cultuur

DE HEEN - Stichting Carnaval De Heen heeft het besluit over het wel of niet doorgaan van de carnavalsoptocht in Strienedurpke van komende zondag nog met een dag uitgesteld.


In verband met de aangekondigde storm Dennis, zou de de stichting aanvankelijk vrijdag de knoop doorhakken. "Maar de weersvooruitzichten zijn dermate ongewis voor ons gebied, dat we besloten hebben om de beslissing nog een dag vooruit te schuiven", zegt Anuschka van der Wulp van de stichting. 

Moeilijk

De optocht in Strienedurpke is na die van Mastepinnelaand (Wouwse Plantage) traditiegetrouw de tweede van Noord-Brabant. Die gaat zaterdag in elk geval wel door. Storm Dennis lijkt vooral pas zaterdagavond- en nacht actief te worden. "Maar hoe deze zich gaat ontwikkelen is nog niet helemaal duidelijk. De ene keer lijkt het voor zondag mee te gaan vallen, de andere keer weer niet. Dat maakt het moeilijk om een besluit te nemen."

Opties

Zaterdag maakt de stichting vermoedelijk in de loop van de ochtend bekend of de stoet zondag doorgang kan vinden. En mocht dat niet het geval zijn, welk alternatief voorhanden is. "We hebben een aantal opties voorgelegd aan de bouwclubs, waarbij we ook beseffen dat we daarbij niet iedereen tevreden kunnen stellen." Mocht de stoet afgelast worden, dan gaat het carnavalsfeest in de loods in elk geval wel door. 

Op de Facebookpagina van Stichting Carnaval De Heen verschijnen zaterdag de laatste updates over het wel of niet doorgaan van de leutstoet in Strienedurpke. Voor die optocht hebben 10 wagens zich ingeschreven, 4 grote groepen, 2 paren en één kleine groep. Van de 17 ingeschreven deelnemers zijn er 16 afkomstig uit de gemeente Steenbergen zelf. De zeventiende komt uit Bergen op Zoom. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures