Beeld van de Kunst- en Kerstmarkt van vorig jaar. FOTO WILL ROMBOUTS
Beeld van de Kunst- en Kerstmarkt van vorig jaar. FOTO WILL ROMBOUTS Foto: Will Rombouts

Lions verdubbelen steun aan Stichting Ankie

Door: Peter Houtepen Cultuur

STEENBERGEN - Er was voor Lions club Steenbergen en omstreken geen ontkomen aan. Ook zij werden meegezogen in de kolkende rivier die Corona heet. Een bizar avontuur waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Maar de Lions zouden de Lions niet zijn als ze ondanks alles allerlei initiatieven zouden ontplooien om daar waar mogelijk een helpende hand te bieden.

In januari overhandigden de Lions nog de € 4.000,- tellende opbrengst van de Kunst- en Kerstmarkt in de Gummaruskerk aan Shirley van Overveld ten behoeve van Stichting Ankie. Binnenkort komt daar nog een bedrag van € 4.000,- bovenop.

Eindbestemming

Stichting Ankie koos het Prinses Máxima Centrum in Utrecht namelijk als eindbestemming voor de 4.000 Steenbergse Lions-euro's. Korte tijd later bleek het Prinses Máxima Centrum in aanmerking te komen voor de zogenaamde LCIF-verdubbelaar.

Gehonoreerd

"Wanneer een project aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunnen we het voordragen bij de Lions Club International Foundation (LCIF)", aldus Mario von Bannisseht, president van de Lions club Steenbergen en omstreken. "De LCIF is de charitatieve stichting van de Lions clubs wereldwijd. Jaarlijks schenken ze circa 20 miljoen Amerikaanse dollars aan grootschalige humanitaire projecten en hulp bij natuurrampen."

"De LCIF heeft ons project gehonoreerd met een extra subsidie. De gelden hiervoor worden bijeengebracht door contributie van de Lions en vele vormen van schenkingen. Het extra bedrag aan de Stichting Ankie is een fantastische manier om onze 'We Serve'-gedachte in deze moeilijke tijd een eigen gezicht te geven."

Dankzij de Steenbergse Lions Kunst- en Kerstmarkt van vorig jaar, de keuze van Stichting Ankie en de LCIF-verdubbelaar, wordt de donatie aan het Prinses Máxima Centrum dus verhoogd naar € 8.000,-.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief