Afbeelding

Telefoon bij camping en chaletpark De Uitwijk in De Heen staat niet stil

Door: Peter Houtepen Economie

DE HEEN - Sinds de toiletten weer open mogen, staat de telefoon om te boeken bij camping, chaletpark en pannenkoekenboerderij De Uitwijk in De Heen eigenlijk niet stil. "Nu de vakantieperiode aanbreekt trekt het redelijk aan", laat eigenaar Maries van Nieuwenhuyzen weten. "Ik heb elke dag wel een stuk of tien reserveringen. En voor ons is dat veel."

De camping telt zo'n 70 toeristenplekken. Ongeveer de helft daarvan is bezet door (vaste) seizoensgasten. De camping is in coronatijd altijd open geweest, maar de kampeerders mochten niet overnachten. Later mocht er wel overnacht worden, maar waren de gasten aangewezen op hun mini sanitair in hun eigen kampeermiddel omdat het gemeenschappelijke sanitair gesloten moest blijven. "Dat nodigt niet echt uit om te gaan kamperen. Sinds de toiletten weer open mogen, is het natuurlijk een stuk aantrekkelijker om hier te verblijven."

Positief

Hemelvaart en Pinksteren zijn normaal gesproken topweekeinden voor De Uitwijk. Van Nieuwenhuyzen: "Die zijn er dit jaar compleet tussenuit gevallen. Dat heeft geld gekost. Maar al met al mogen we nu niet klagen. Als het de rest van het seizoen zo blijft, kunnen we toch nog enigszins tevreden terugkijken. We staan er nu in elk geval positief in. Klagen heeft geen zin meer, we moeten nu gewoon blij zijn met hetgeen we hebben."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief