ABN Amro: Huizenprijzen stijgen dit jaar, volgend jaar stabilisatie
Foto: Alexander Vingerhoeds

ABN Amro: Huizenprijzen stijgen dit jaar, volgend jaar stabilisatie

  Economie

RUCPHEN - De woningprijzen zullen volgend jaar niet dalen, maar stabiliseren. Die voorspelling doet ABN Amro in de Woningmarktmonitor van 2020. De bank uitte eerder dit jaar de verwachting dat de huizenprijzen met twee procent omlaag zouden gaan, maar dat bleek niet het geval.


De ABN Amro verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met zeven procent stijgen. Het aantal verkochte woningen neemt toe ondanks de coronacrisis. Ook blijft de hypotheekrente dalen. Aspirant-kopers bieden nog steeds boven de vraagprijs. Een huis dat te koop staat, is gemiddeld binnen 28 dagen verkocht. Nooit eerder vonden woningen zo snel een nieuwe eigenaar. De gemiddelde koopsom van de bestaande woningen lag volgens het CBS met 336.000 6,4 procent hoger dan in augustus 2019.

Wel verwacht de bank dat minder mensen in de toekomst een woning kunnen kopen. De inkomens bleven redelijk gelijk door cao-afspraken van voor de coronacrisis. Ook zorgden de inkomensondersteunende maatregelen vanuit de overheid voor koopkrachtbehoud.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief