Foto: Pixabay

Ruim 30.000 nieuwe planten en 350 bomen in afgelopen plantperiode in Steenbergen

  Gemeente Nieuws

STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen zijn in de periode van half oktober 2019 tot en met april dit jaar ruim 30.000 nieuwe planten en 357 nieuwe bomen geplant. Bij de planten gaat het om honderd verschillende soorten; bij de bomen om 55. 


De nieuwe aanwinsten zijn onder andere terug te vinden in de projecten Wijngaarden Bolwerk en Wipstraat/Kapelaan Kockstraat in Steenbergen, de Beltmolen en de Treslonglaan en omgeving in Nieuw-Vossemeer, de Haven in Dinteloord, de Haven in De Heen en de Rondweg N259. 

Diversiteit

De gemeente Steenbergen streeft naar een groene openbare ruimte met veel diversiteit in beplanting en bomen. Er worden bloem -en vruchtdragende heesters en vaste planten geplant die een bijdrage leveren aan het groene beeld en de biodiversiteit in de gemeente. Ieder jaar wordt ook een deel van het groen vervangen.

Entrees

Naast de regulieren projecten wil de gemeente ook de de entrees van de verschillende kernen opknappen. De afgelopen jaren zijn de entree van Dinteloord en de entrees aan de Rondweg-Noord bij Steenbergen al aangepakt. Voor de komende jaren staan de overige entrees van de kernen op de planning. Begonnen wordt met de entrees van Kruisland.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES