Foto: Politie

Dinteloorder (28) opgepakt voor betrokkenheid bij drugslab in Roosendaal

  Politie

DINTELOORD - Een 28-jarige man uit Dinteloord is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslaboratorium dat dinsdag 12 maart werd aangetroffen in de Voorstraat in Roosendaal.


De politie hield woensdag de man staande toen hij zich samen met een bijrijder in een auto op een industrieterrein in Etten-Leur bevond. Agenten hadden direct het vermoeden dat de 28-jarige bestuurder onder invloed van drugs was. Het tweetal werd aangehouden, maar dat gebeurde pas nadat een van de agenten pepperspray had gebruikt. De man uit Dinteloord verzette zich namelijk hevig bij zijn arrestatie. In de auto bleken onder andere een mes en drugs te liggen.

De verdachte uit Dinteloord was door een agent herkend bij het drugslab in de Voorstraat in Roosendaal dat een dag eerder was ontdekt. Hij wist toen te ontkomen aan de politie en stond sindsdien gesignaleerd. De bijrijder is later naar huis gestuurd.

In het drugslaboratorium in Roosendaal zijn miljoenen xtc-pillen geproduceerd. Dat heeft de politie geconcludeerd op basis van het afval dat in het lab gevonden werd. Bij het onderzoek na de vondst van het lab, dat zich in een schuur van een woning naast een speeltuin bevond, werden verder door de politie drie vuurwapens gevonden: twee handvuurwapens en een automatisch vuurwapen. In een auto die buiten de woning geparkeerd stond lag een geldbedrag van duizenden euro's.

De bewoners van het huis, een vrouw van 52 en twee mannen (22 en 54 jaar oud) werden dinsdag direct aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal besloot om de woning met onmiddellijke ingang te sluiten voor een periode van negen maanden. 

Het lab werd ontdekt nadat een alerte getuige melding had gemaakt van een verdachte situatie bij het pand. Verschillende personen waren bij een vrachtwagentje spullen aan het in- of uitladen. Toen agenten ter plaatse kwamen sloegen een aantal mensen die op het perceel aanwezig waren, waaronder de 28-jarige man uit Dinteloord, op de vlucht. 

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief