Foto: Archief

Jongeren vast voor openlijke geweldpleging

  Politie

DINTELOORD - Voor het plegen van openlijke geweldpleging, dat vrijdagavond plaatsvond in Dinteloord, heeft de politie inmiddels zes aanhoudingen verricht. In eerste instantie vonden drie arrestaties plaats.


Een mogelijk al wat langer lopend conflict tussen een aantal jongeren liep vrijdagavond uit de hand. Een groep jongemannen ging rond 21.00 uur naar een woning aan de Philips Willemstraat in Dinteloord. Met stenen en slagwapens vernielden zij daar ruiten van de woning en twee auto's. Het leverde een enorme ravage op. De bewoner probeerde samen met een buurman het geweld te stoppen, maar raakte hierbij gewond. Agenten hielden ter plekke drie jongeren aan. Later in het weekend werden nog drie jongemannen opgepakt.

Alle verdachten zitten nog vast. Het gaat om drie jongemannen (18,18 en 20 jaar uit Heijningen), een 18-jarige jongen uit Moerstraten en twee jongemannen (17 en 18 jaar) uit Dinteloord. De politie doet onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten bij deze openlijke geweldpleging. 

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief