Nog meer tips in zaak Johan van der Heyden: teller inmiddels op 14
Foto: Screenshot Opsporing Verzocht

Nog meer tips in zaak Johan van der Heyden: teller inmiddels op 14

  Politie

STEENBERGEN - Er blijven tips binnenkomen in de zaak van Johan van der Heyden, de Belgische loodgieter die hoogstwaarschijnlijk vermoord is. De teller staat woensdagmiddag op veertien tips. 


Dinsdagavond werd de verdwijning van Van der Heyden behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. Aan de hand daarvan ontving de politie in eerste instantie negen tips. Dit aantal is inmiddels opgelopen tot veertien. 

Dinsdag werd in de loop van de dag al gemeld dat in het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische loodgieter de zonen van verdachte Wanda van R. belastende verklaringen tegen haar zouden hebben afgelegd. De jongens van 16 en 17 jaar zouden hebben verklaard dat het lichaam van Johan van der Heyden in stukken is  gesneden en uiteindelijk is verbrand in een kampvuur.

Verdwijning

De 56-jarige loodgieter vertrok zondag 2 juni vanuit België met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De Belgische en Nederlandse politie hielden in oktober meerdere personen aan, waaronder prostituee Wanda van R. uit Zoersel. Ook haar vriend Nicky S. en haar twee zonen belandden in de cel.

De twee jongens legden een gruwelijke verklaring af. Volgens hen maakten Wanda en Nicky een groot kampvuur en lieten daarin de lichaamsdelen van Van der Heyden één voor één verdwijnen. De getuigenverklaringen komen overeen met meldingen van een buurtbewoner uit het woonwagenkamp in Steenbergen. 

De politie startte dinsdagochtend in Steenbergen opnieuw met onderzoek naar de verdwijning van de Belg. Specialisten doorzochten een woning in Steenbergen en politiehonden gingen op pad voor een buurtonderzoek.


Bekijk hieronder het item terug in Opsporing Verzocht:

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures