Belgische vrouw aan Nederland overgeleverd in onderzoek naar verdwijning Johan van der Heyden
Foto: Screenshot Opsporing Verzocht

Belgische vrouw aan Nederland overgeleverd in onderzoek naar verdwijning Johan van der Heyden

  Politie

STEENBERGEN - Een 40-jarige vrouw is vrijdag door de Belgische autoriteiten aan de Nederlandse Justitie en politie overgeleverd. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en waarschijnlijke dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56).


De vrouw zat in verband met dit onderzoek al in voorarrest in België. Zij is in beperkingen geplaatst. Mede in verband hiermee worden over de aard van de verdenkingen en haar rol geen verdere mededelingen gedaan.

Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer vernomen van Johan van der Heyden uit Lint in België. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd. Zijn lichaam is nog altijd niet aangetroffen. In het tv-programma Opsporing Verzocht en de Belgische variant Faroek werd begin december 2019 aandacht gevraagd voor de verdwijning. Op vrijdag 20 december werd nog tevergeefs naar stoffelijke resten gezocht in het Schelde-Rijnkanaal  bij Steenbergen. Naast de 40-jarige vrouw zitten nog een man en een vrouw vast. De vier die zijn heengezonden, blijven wel verdachte in deze zaak.

De hoofdofficier van justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief