Foto: Politie.nl

Dit is de nieuwe politiechef van West-Brabant: ‘Ik wil resultaten halen die er voor burgers toe doen’

  Politie

STEENBERGEN - Gerda van Leeuwen wordt voorgedragen voor benoeming als politiechef van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Ze volgt daarmee per 15 november Hanneke Ekelmans op. Momenteel is Van Leeuwen hoofd operatiën van de eenheid Midden-Nederland.


Van Leeuwen geeft aan dat de eenheid Zeeland-West-Brabant voor haar relatief onbekend was. ‘’Ik heb ontdekt dat het een gebied is met een ongekende diversiteit. Dat trekt mij; samen doen wat moet en ruimte voor lokale invulling. Landelijk gebied, waterwegen, grensregio, havengebied, industrie, toerisme, teveel om op te noemen.’’ Ook qua veiligheid liggen er grote uitdagingen stelt Van Leeuwen. ‘’Ondermijnende criminaliteit, cybercrime en problematiek rond de aansluiting tussen zorg en veiligheid zijn belangrijke regionale thema’s. Ik kijk ernaar uit om, samen met collega’s, bestuurders en andere partners, daarmee aan de slag te gaan.”

“Ik vind het belangrijk dat we een politie zijn voor iedereen, resultaten halen die er voor burgers toe doen en dat we weten wat er speelt in de wijken en buurten’’, somt de toekomstig politiechef op. ‘’Ik kijk ernaar uit om de eenheid en mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Ik hoop op verrassende plekken te komen en een beeld te krijgen van wat jullie bezig houdt.”

Korpsleiding

Ook de korpsleiding is verheugd over de voordracht van Gerda. “Gerda is een zeer ervaren en gedreven politievrouw, die de afgelopen jaren uitstekend heeft gefunctioneerd in de leiding van de eenheid Midden Nederland”, zegt korpschef Henk van Essen. “Ze is betrokken bij het operationele werk en heeft bijvoorbeeld als portefeuillehouder zeden mede bijgedragen aan het verder professionaliseren van de zedenfunctie. Ik wens Gerda veel succes met het verder vormgeven van de ingezette koers van de eenheid Zeeland West-Brabant.”

Loopbaan

Gerda begon in 1979 als agent bij de politie in Leeuwarden, waarna ze in 1983 overstapte naar de politie in Zeist. Vervolgens werkte ze een aantal jaren als docent/leidinggevende bij de toenmalige Politieacademie. Na verschillende functies te hebben vervuld bij het Nederlands Politie Instituut in Den Haag, begon ze in 2004 bij het korps Utrecht. In 2011 is ze toegevoegd aan de korpsleiding van het toenmalige korps Utrecht en vanaf 1 januari 2013 werkzaam als hoofd operatiën Midden-Nederland. Op 15 november treedt ze aan als politiechef van de regio Zeeland en West-Brabant.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief