Afbeelding
Foto: Google Street View

'Neem N257 op Steenbergs grondgebied over van provincie'

Door: Peter Houtepen Politiek

STEENBERGEN/DE HEEN - De Volkspartij en de VVD willen dat het college van burgemeester en wethouders onderzoekt of er en mogelijkheid bestaat om de N257 op Steenbergs grondgebied over te nemen van de provincie Noord-Brabant.

Hiertoe dienen de twee partijen donderdagavond een motie vreemd aan de dag in tijdens de gemeenteraadsvergadering. Volgens de Volkspartij en de VVD staat de N257 onvoldoende op de agenda van de provincie Noord-Brabant. Dit kan verbeterd worden als deze provinciale weg eigendom van de gemeente zou worden. 

Leefbaarheid

De overweging bij het indienen van de motie is onder andere dat de gemeenteraad diverse zaken, zoals het realiseren van een rotonde bij De Heen of het verbeteren van de weg door de Heense Molen, wil aanpakken om de leefbaarheid te
vergroten voor de inwoners.

Prioriteit

Onlangs nog liet de provincie Noord-Brabant weten geen aanleiding te zien om het kruispunt met de provinciale weg N257 en de Dorpsweg in De Heen te voorzien van een rotonde. Vanuit de dorpsraad Leefbaarheid De Heen waren zorgen geuit over de verkeersveiligheid en oversteekbaarheid ter plaatse. Op verzoek van de gemeenteraad legde wethouder Wilma Baartmans de vraag voor aan de provincie, maar die liet op zijn beurt weten dat elders in Noord-Brabant locaties zijn die vanuit verkeersveiligheidsperspectief een hogere prioriteit hebben om aangepakt te worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief