Extra raadsvergadering vanwege steunfonds voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen

  Politiek

STEENBERGEN - De gemeenteraad van Steenbergen komt op donderdag 2 april in in een extra raadsvergadering bijeen om te spreken over het voorstel om een steunfonds van 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen.

De raadsvergadering vindt in aangepaste vorm plaats en zonder publiek en pers. De vergadering begint donderdag om 19.30 uur en is live te volgen via www.raadsteenbergen.nl.

Onderscheid

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor een steunfonds te vormen van 1 miljoen euro. Hierbij heeft het college een onderscheid gemaakt tussen maatregelen op de korte, middellange en lange termijn.

De maatregelen op de korte en middellange termijn zijn inmiddels bekend en worden betaald uit de reguliere begroting. Het steunfonds is bedoeld als een vangnet als blijkt dat op de langere termijn de bestaande steunvoorzieningen voor inwoners en ondernemers onvoldoende blijken te zijn.

Fysiek

Vooralsnog biedt de wet voor de raad geen mogelijkheid om digitaal te stemmen over een voorstel. Om besluiten te kunnen nemen moeten raadsleden fysiek aanwezig zijn. Om te kunnen vergaderen en tegelijk rekening te houden met de richtlijnen van het RIVM, wordt een raadsvergadering in aangepaste vorm georganiseerd. De raadsvergadering kan doorgaan als een meerderheid van de raadsleden aanwezig is. 

1,5 meter afstand

De raadzaal biedt ruimte om met 11 raadsleden te vergaderen in de bestaande kring, met in acht name van de verplichte 1,5 meter afstand. Door met 11 raadsleden te vergaderen is er sprake van een meerderheid. De verdeling van de leden is dan als volgt: 3 raadsleden van Gewoon Lokaal!, 3 raadsleden van de Volkspartij, 2 raadsleden van de VVD, 1 raadslid van het CDA, 1 raadslid van D66 en 1 raadslid van de PvdA. Deze samenstelling doet het meeste recht aan de politieke verhouding in de raad. De fracties bepalen zelf welke leden aan de vergadering deelnemen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief