Logo internetbode.nl/steenbergen

Spado collecteert voor Fonds Gehandicaptensport

  Sport en Vereniging


STEENBERGEN - Van 26 maart tot en met 1 april
collecteert Fonds Gehandicaptensport voor de gehandicapte sporters in Nederland. Ook dit jaar zetten vele vrijwilligers zich weer in en gaan als collectant langs de deur.

In Bergen op Zoom, Steenbergen, Halsteren en Huijbergen wordt voor de zestiende keer de kar getrokken door atletiekvereniging Spado. Fonds Gehandicaptensport maakt sport mogelijk voor alle gehandicapten in Nederland, zodat zij zich minder geremd en/of beperkt voelen in het dagelijkse leven. Het Fonds steunt zowel sporters met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap als sporters met een verstandelijke handicap.

De collecteweek is de belangrijkste bron van inkomsten. Deze wordt ondersteund door ondermeer beschermheer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en ambassadeurs Gert-Jan Theunisse, zanger Jannes, Wilfred Genee, Arnold Vanderlyde, Carl Verheijen en Peter Faber.

Opbrengst

Uit de collecteopbrengst worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van specifiek bouwtechnische aanpassingen. Ook innovatieve projecten met als doel promotie of stimulering van sport voor mensen met een handicap komen voor een financiële bijdrage in aanmerking. Dit jaar wordt ook deelgenomen aan de collecte door leden van Ai-Te, Genie, Tempo en MOC'17. Ook deze verenigingen hebben een aanbod van 'aangepast sporten'

Een gedeelte van de opbrengst is voor de afzonderlijke verenigingen. Binnen Spado zal het bedrag specifiek ingezet worden om de nieuwe groep te ondersteunen die in april van start gaat, te weten de racerunners. Dit is voor sporters die rolstoel- of rollator-afhankelijk zijn. Geïnteresseerden die mee willen collecteren, kunnen contact opnemen met atletiekvereniging Spado, Jeroen Jonkers, telefoonnummer 06 - 1401 6061 of per email jeroen@jonkersenko.nl.FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief