Geslaagde Suikerstadmars

  Sport en Vereniging


DINTELOORD - Zaterdag 18 juni vond in Dinteloord weer de jaarlijkse Suikerstadmars (54e keer) en Suikerstadtour (23e keer) plaats. Het totaal aantal deelnemers bedroeg 359.

Wethouder mevrouw Petra Lepolder sprak de deelnemers van de korte afstanden vlak voor de start om 10.00 uur toe waarna zij het startschot gaf. De start van de driedaagse was op donderdag 16 juni met als derde dag de zaterdag. Hieraan deden 90 kinderen mee. Op zaterdag is Anneke Brinkman van de Groen van Prinstererschool in de bloemetjes gezet omdat zij altijd veel kinderen enthousiast maakt voor de 3-daagse.

Uitsplitsing aantal deelnemers: 25 km fietsen 9; 40 km fietsen 17; 5 km driedaagse 90; 5 km wandelen 41; 10 km wandelen 12; 15 km wandelen 43; 25 km wandelen 91; 40 km wandelen 56.

Traditiegetrouw meldden de wandelaars voor de 25 en 40 km (afkomstig uit alle delen van het land) zich al ruim voor 7 uur. Het aantal deelnemers op deze afstanden was hoger dan vorig jaar. De route ging via Fort Sabina naar Willemstad en terug via de polder. De 40 km maakte nog een stop bij Oudemolen waar in de molen verse pannenkoeken te koop waren. De organisatie hoorde ook dit jaar weer dat de routes goed bepijld waren.

Dat wandelen iets is voor jong èn oud is bij de Suikerstadmars maar weer eens bewezen! Zo was er op de 25 km een jongeman van 7 jaar die de tocht heeft uitgelopen en een oudere heer van 80 jaar (vaste deelnemer aan de Suikerstadmars) die dezelfde prestatie heeft geleverd. Chapeau!

Bij deelnemers van de 5 km was een groepje bewoners van de SDW en een groep van 11 deelnemers van het bejaardentehuis De Nieuwe Haven. Zij werden in hun rolstoelen voortgeduwd door vrijwilligers, waarvoor hulde. Dat terwijl het weer helaas niet zo goed was op dat moment. De weersomstandigheden waren debet aan het lage aantal deelnemers aan de fietstour.

De organisatie werd dit jaar ondersteund door veel vrijwilligers van het nieuwe Roparunteam De Dintelstampers. Zij duwden rolstoelers en bemanden rustposten. Bij het startbureau stond een collectebus waarvoor aandacht werd gevraagd. Bedankt Dintelstampers en veel succes volgend jaar met jullie actie voor het goede doel!

Volgend jaar is het evenement in Dinteloord op zaterdag 17 juni. De 3-daagse begint dan op donderdag 15 juni. Noteer deze data alvast in uw agenda! De Suikerstadmars beleeft dan zijn 55e editie!

Het bestuur van de Stichting Suikerstad Sportief zoekt nog steeds versterking om de mars en tour in stand te houden. Wilt u daaraan bijdragen om deze traditie voor Dinteloord in stand te houden, neemt u dan alstublieft contact op met het bestuur.

De organisatie dankt bij deze alle vrijwilligers, de EHBO, wethouder mevrouw Lepolder, sponsors en uiteraard de deelnemers.

www.suikerstad-sportief.nl 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief