Schilderij van Annie van Hees
Schilderij van Annie van Hees

Nieuwe Kunstforum kijkdoos expositie Steenbergen

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Vanaf 5 maart is in het lege winkelpand Kaaistraat 41 te Steenbergen een nieuwe etalage expositie te bewonderen van Kunstforum.


Via de kijkdoosformule laat de, in Halsteren woonachtige, kunstenares Annie van Hees haar schilderijen aan het publiek zien. De komende 3 maanden is deze etalage weer voorzien van mooie kunst en geeft zo het lege winkelpand een fleurig aanzien.
Bent u eigenaar van een leeg winkelpand in Steenbergen en wil u ook elke 3 maanden een wisselende mooi aangeklede etalage? Neem dan contact op met kunstforum, afd. Steenbergen. steenbergen@kunstforum.nu
Ben je kunstenaar en wil jij ook je werk laten zien aan een groot publiek? Mail ons dan je contactgegevens en wij nemen contact met je op. Voor verdere informatie kan je ook een kijkje nemen op onze website: www.kunstforum.nu

Exposant
De kunstenares die komende periode in de Kaaistraat exposeert stelt zich hier aan u voor.
Mijn naam is Annie van Hees (1951). Geboren in Bergen op Zoom als oudste in een gezin met 8 kinderen. Omdat ik altijd mijn broertjes en zusjes tekende, mocht ik als 13 jarige, een cursus modetekenen volgen. Mede ingegeven doordat ik toen al kleding voor het gezin maakte. Met 15 jaar ging ik werken, eerst als modinette, later de administratieve kant op.
Als jonge moeder heb ik gedurende 2 jaar een tekenopleiding gevolgd bij het Don Bosco Instituut te Essen. Daarna was er weinig tijd meer om te tekenen, ik ben gaan studeren. Eerst de (moeder) Mavo/Havo, daarna een opleiding als lerares naaldvakken. Na ongeveer 20 jaar les te hebben gegeven, volgde ik allerlei cursussen die mij de vaardigheden bijbrachten om te werken met mensen met een (arbeids) beperking. 7 Jaar geleden heb ik, na het overlijden van mijn vader (de amateurschilder Martien Franken) de penselen opgepakt en ben lid geworden van "het schildersclubje" te Bergen op Zoom. Waar Piet Verheezen mij de grondbeginselen van het schilderen bijbracht. De laatste 2 jaar heb ik les gekregen van Rick Lelieveld, een beeldend kunstenaar in Bergen op Zoom. Ik werk veelal met olieverf, maar probeer me ook te bekwamen in het werken met acryl- en aquarelverf. Mijn stijl loopt erg uiteen, van klassiek geschilderde schilderijen, via modern ogende werken naar aquarel ansichtkaarten.Na 2 maal een gezamenlijke tentoonstelling in het Heemhuis; Hof van Ram te hebben georganiseerd, vind ik het erg leuk om nu alleen mijn eigen werken te mogen tonen.
Interesse: neem contact op: gvanh88@gmail.com

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief