Welberg doet zichzelf te kort

Sport en vereniging

WELBERG - Sc Welberg - HSC 28, thuis tegen de koploper met een punt meer in de stand in 5B. Twee gedreven ploegen die vandaag voor de 3 punten willen gaan. Na de eerste speldenprikjes van beide teams, krijgt Welberg in de 3e minuut een vrije trap, net buiten de 16 meter. Dennis Luijks zet zich achter de bal en schiet deze langs de muur in de hoek van het doel, 1-0.

HSC herpakt zich en heeft even het betere van het spel. Maar de Welberg verdediging is bij de les en laat het niet zo ver komen dat HSC echt gevaarlijk kan worden. In de 25e minuut een vloeiende aanval van Welberg over links, waar Wiebe Visser de voorzet op Lars Bogers kan geven, die schiet de bal op het doel maar de HSC-keeper kan met een super reflex een doelpunt voorkomen. 5 minuten later een aanval van Marijn Theuns en Lars Bogers, de HSC-verdediging heeft het nakijken. Alleen het afronden op goal lukt Lars niet, hij tikt de bal naast het doel. Ook HSC blijft pogingen doen om de gelijkmaker te scoren, dat lukt ze (nog) niet. Wat volgt is een kans voor Dennis Luijks, die op het doel schiet, maar de keeper kan zijn inzet pakken. Ook Lars Bogers krijgt nog een dot van een kans, maar zijn schot eindigt in het zijnet. Rust 1-0, lekker en verdiend.

Na de thee eenzelfde spelbeeld, een licht aandringend HSC, tegen een kansjes afwachtend Welberg. In de 52e minuut valt de gelijkmaker, de HSC spits krijgt de bal, in buitenspelpositie aangespeeld en kan alleen op Stefan Evers afgaan, hij maakt geen fout en schiet de bal binnen. De protesten van de Welberg spelers leverde niets op, de stand 1-1, blijft gehandhaafd. Welberg gaat hierna met meer lef spelen. Dat levert kansen op voor Dennis Luijks, Levi, Eric van Minderhout en Lars Bogers die een poeier afdrukt, helaas ook hij ziet, net als Dennis, Levi en Eric, zijn inzet door de HSC-keeper uit het doel getikt worden. De laatste tien minuten van de wedstrijd zijn voor Welberg. Met het inbrengen van een extra aanvaller, Mitch Krens krijgt Welberg meer stootkracht en kunnen zij HSC onder druk zetten. Er volgen een aantal kansen die zeker meer verdiend hadden. M.n. Erik van Minderhout, die drie keer dicht bij een doelpunt is, ziet zijn 1e inzet net naast gaan, bij de 2e is het de keeper die zijn inzet uit de goal bokst en in de 90e min gaat de inzet van Eric via een HSC-speler net naast. HSC kan daar weinig tegenover stellen, de Welberg verdediging maakt geen fout. In de blessuretijd, kan een HSC-speler de inzet met het hoofd van Eric van de doellijn halen en als afsluiter krijgt Toon Kouwen nog een uitgelezen kans om de overwinning over de streep te trekken, helaas ook nu is de bal voor de HSC-keeper. Einde wedstrijd 1 - 1, waar zeker Welberg meer verdiend had, gezien de inzet en werklust van het team. As zondag is Welberg 1 vrij.