Naar de Lofoten. FOTO PAUL KIL
Naar de Lofoten. FOTO PAUL KIL Foto: Paul Kil

KBO voorzitter vertelt over reis naar Scandinavië

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Uiteraard is het juist nu de mooiste tijd om een reis naar het uiterste noorden van Europa te maken, nu is namelijk de kans het grootste om het fraaie Noorderlicht te zien. Maar de voorzitter van de KBO maakte afgelopen zomer die reis, zag niet het Noorderlicht maar was wel getuige van het feit dat de zon op de Noordkaap niet onderging. En ook dat vond hij toch spectaculair genoeg om op foto’s vast te leggen.

Maar Scandinavië staat vooral bekend om zijn prachtige natuur. De Lofoten, een groep eilanden aan de kust van Noorwegen, moet daarbij zeker genoemd worden. Maar ook de hoofdsteden van deze drie landen waren indrukwekkend. Oslo met zijn beeldenpark, Helsinki met zijn kathedraal en Stockholm waar in het stadhuis elk jaar de Nobelprijs voor de vrede wordt uitgereikt. En dat de bouw daar vaak veel fleuriger is dan in Nederland kan u tijdens deze presentatie ook niet ontgaan. Trollen spelen in deze landen zowel in sprookjes als in veel steden en dorpen een grote rol. In Oulu is die rol weggelegd voor een politieagent en in Rovaniemi voor de kerstman.

Op maandag 18 februari presenteert hij beelden van deze reis in De Watertoren, Nassaulaan 33 te Steenbergen. Om 13.30 uur wordt begonnen, het einde zal rond 16.15 uur vallen. Leden van de KBO hebben gratis toegang, aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd. Bij binnenkomst wordt men met een kop koffie of thee welkom geheten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief